Nehezen dolgozok fel bántásokat, úgy érzem, nehezebben, lassabban, mint mások. Évekig őrlődök mindenen, mindenre emlékszem, nem enyhül a haragom, mit lehet ezzel kezdeni?
Figyelt kérdés
2023. febr. 12. 07:20
1/10 anonim válasza:
Milyen jellegű bántásokat? Mondasz példát?
2/10 anonim válasza:
Én is haragtartó vagyok. Ha a felszínen nem is látszik, nálam mindenkinek egy dobása van, ha azt eljátszotta akkor fejre is állhat a szívemben többé helye nincs. Rosszat nem akarok senkinek, de azoknak akik iránt haragot érzek különösebben jót se kívánok.
Ez van. Próbáltam sokszor javítani, de akiknek új esélyeket adtam mindig eljátszották, úgyhogy nem éri meg. Aki toxikus és megoldható ki kell írni az életedből.
3/10 A kérdező kommentje:
Szóbeli bántások. Ha valaki minősítő szavakat mond rám, kritizál, jellemvonásokat rossznak tart bennem. Te ilyen meg olyan vagy... stb.
2023. febr. 12. 09:56
4/10 anonim válasza:
Férfi létemre velem is így van. Nem egy alkalommal sírtam már otthon miatta a négy fal között.
5/10 anonim válasza:
Nem kell annyira komolyan venni ezeket. Az emberek elég kis része bánt direkt, a legtöbben csak bunkók / előbb jár a szájuk, mint ahogy gondolkodnának. Persze vannak valóban toxikus emberek is, de azt könnyű megérezni. Valamint biztos te is bántottál már meg mást akár tudtodon kívül, lehet nem is tudsz róla, mert az illető mondjuk nem mondta. Ha ezeket észben tartod, könnyebb a megbocsátás.
6/10 A kérdező kommentje:
Igen, az utóbbival nagyon egyetértek, egy Pál Feri-videóban ugyanezt hallottam és igyekszem is észben tartani. Bár szerintem nem nagyon megy. Néha azért eszembe jut. Bár...attól még, hogy ezt tudatosítom magamban és valamennyire megbocsátok az illetőnek, attól még nem kell vele kapcsolatot is tartanom, vagy ugyanúgy gondolnom rá, mint a bántás előtt.
2023. febr. 12. 10:36
7/10 anonim válasza:
Nekem anno az általános iskola volt katasztrófális, meg is maradtak bennem a bántások egy része. Már rég nem sírok, de meghatározták a személyiségem egy életre, távolságtartó vagyok.Én már nem haragszom ezekre az emberekre, nem bocsátottam meg, csak egyszerűen nem érdekelnek. Igyekszem a jelenre és a jövőre koncentrálni.
8/10 anonim válasza:
Kérdező, szerintem ha mindenkit kizársz az életedből, aki valaha megbántott szavakkal, akkor nagy az esély, hogy egy idő múlva már senki nem lesz körülötted. Szerintem 1-2 beszólás miatt kár elvágni magadtól az embereket, annál sokkal jobb, ha mindig jelzed, hogy ez meg az bántó volt tőlük, és hátha legközelebb jobban odafigyelnek.
9/10 A kérdező kommentje:
8-as, teljesen igazad van. Látom is az eredményét. Ezen nekem kell dolgozni.
2023. febr. 12. 16:07
10/10 anonim válasza:
Na de az tök jó, hogy felismerted. Szerintem így már tudsz majd rajta változtatni, ha elszánod magad! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!