Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hány évesen lettetek önállóak?

Hány évesen lettetek önállóak?

Figyelt kérdés
Mikor kezdtétek el a saját ügyeiteket önállóan intézni és mikor költöztetek el először?

2023. febr. 9. 12:47
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
18 évesen az egyetem miatt. 300km-re. De egyetem befejezése után még volt időszak, amikor hazaköltöztem, szóval nem is tudom, honnan számítsam.
2023. febr. 9. 12:54
 2/27 Metionin ***** válasza:
84%
Gimis koromban már önállóan intéztem nemcsak a saját, hanem a szüleim hivatalos ügyeit is. Előtte is én hordtam a csekkeket a postára, mentem anyámmal a kormányablakba stb. mert ő általában nem értette, miről van szó és aláírt volna bármit. 19 évesen költöztem el tartósan, előtte csak gimi elsőben voltam kolis, aztán bezárt a koli.
2023. febr. 9. 12:56
 3/27 A kérdező kommentje:

Ezt nekem annyira rosszul esik olvasni, lassan 19 vagyok és egy mosógépet küszködve indítok be, nem hogy papírokat intézzek :D

Bár most próbálok változni, kezdve azzal, hogy megtanulok tájékozódni a városomban (Debrecen, tehát egész nagy), és főzni is szeretnék.

2023. febr. 9. 13:05
 4/27 anonim ***** válasza:
59%
Eddig nem jártál sehová?
2023. febr. 9. 13:06
 5/27 anonim ***** válasza:
59%
18.
2023. febr. 9. 13:08
 6/27 anonim ***** válasza:
75%
40
2023. febr. 9. 13:10
 7/27 A kérdező kommentje:
#4 Néhány helyre egyedül, legtöbb helyre szüleimmel és kocsival. Emiatt nem jegyeztem meg az utat. Persze boltba le tudok menni, suliba is betalálok és a Nagyerdőre is ki tudok menni. De pl. a Müllerbe már nehezen jutottam el gyalog.
2023. febr. 9. 13:11
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

19 évesen költöztem el városra egyetem miatt. Hirtelen mindent magamnak kellett intéznem, eleinte szokatlan volt, de belerázódtam gyorsan, muszáj.

Végig dolgoztam is egyetem mellett, nem akartam volna, hogy az egész szobabérlés szüleim fizessék ki, de támogattak. Most 24 vagyok, már párommal fizetünk albérletet és dolgozom rendesen. Szóval a teljes önállóság mostantól. De mindig talpraesett voltam.

2023. febr. 9. 13:16
 9/27 anonim ***** válasza:
18 évesen költöztem el én is 300 km-re a családomtol. Én dolgozni kezdtem és munka mellett csináltam az egyetemet. A család nem tudott támogatni, de örülök hogy így történt, mert elég hamar önállóságot tanultam.
2023. febr. 9. 13:18
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Én már általános felsőben sok mindent magam intéztem. Középiskolában már intéztem magamnak mindent, amit kellett. Bár nem tudom, pontosan mikre gondolsz. Pl. jártam táncra, nem a suliba, hanem egy közösségi házba. Én intéztem a beiratkozást, befizetést. Amíg menzás voltam, azt is én fizettem be. Elmentem megvenni, ami kellett, akár otthonra, akár az iskolába.

Egyedül mentem iskolában már elsős koromban is. Nem emlékszem pontosan mikor, de olyan 5-ödiket koromban kezdtem el közlekedni egyedül a városban másfelé is. Persze sokszor nem konkrétan egyedül, hanem a többi osztálytársammal, barátokkal.

Megyeszékhely.

Azért Debrecen se olyan nagy, hogy egy 19 éves csak úgy eltévedjen :)

2023. febr. 9. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!