Kommunikációs képesség javítása?
Hogyan tudnám javítani, a kommunikációs képességem? Sajnos az életemben nagyon nem ott tartok, ahol tartani kéne. Ennek oka, hogy 20 éves koromig a családon kívül senkivel sem tudtam beszélni szóban. Magántanuló voltam, barátom is csak egy volt, de végül vele is megszakadt a kapcsolat érthető okokból.
Nem találok szót idegen emberekkel, nem merek ismerkedni így barátom sem nagyon van, lányokról nem is beszélve. 24 éves vagyok és barátnőm sem volt még soha.
Milyen könyvek, előadások vannak ebben a témában amik tényleg segíthetnek is? Dale Carnegie- Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket és Larry King hogyan beszélj lenyűgözően bárkivel bárhol c. könyvét olvastam, de sajnos túl sokat egyik sem segített. Vagyis annyit, hogy legalább a munkatársaimmal jobban kommunikálok.
Ha esetleg valaki hasonló cipőben jár/járt akkor szívesen elbeszélgetnék vele erről. :)
Előre is köszönöm!
Sok-sok olvasás, beszélgetés (akár online is olvasás/beszélgetés) és egy idegen nyelv tanulása is hozzátehet a szókincsed bővítéséhez.
Valamint fogadd jól a kritikát, ha valaki kijavít, akkor vedd úgy hogy van még fejlődni valód
Mind saját tapasztalat.
1-es vagyok, azt látom, hogy írtad az olvasást is, de sima cikkeket is olvashatsz azokban a témákban, amik érdekelnek. Például engem a videójátékok, a természet, a sport stb. érdekel és azokról olvasgatok a neten.
Tehát ha egy topik nem köt le, akkor ne erőltesd.
Nekem az vált be, hogy a beszélgetések rám eső részét kifejtős kérdésekből állítom össze.
Pl. Tetszett a film? - Igen.
helyett
Hogy tetszett a film? - Jó film volt, csak a főszereplő....
Mivel én sem tudok kommunikálni normálisan, a másik emberre bízom az egészet. Az ember jobban és többet beszél akkor, ha saját magáról kérdezik, vagy kikérik a véleményét. Én ezt használom ki.
Hogy vagy? - Kösz jól.
vs.
Hogy telt a hétvégéd, voltál valamerre? - Igen, a gyerekekkel elmentünk kirándulni.
De szuper, merre voltatok? - Kékestetőre mentünk szankózni. Képzeld, Panka új szánkója...
És nekem csak ha a dolgom, hogy hallgasam, amíg mesél.
Érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!