Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen egyetemi szakot válassz...

Milyen egyetemi szakot válasszak, ha nem mennek a műszaki dolgok és nagyon rosszak a kommunikációs képességeim?

Figyelt kérdés

A mérnöki, programozói karok ki vannak lőve. Ezek nem is érdekelnek, nem vagyok reál beállítottságú.

Inkább a gazdasági meg jogi dolgok érdekelnek. De pl egy gazdasági szaknál meg fontos a kapcsolatépítès meg a jó komminikáció. Most egy HR-es is kb az alkalmazottakkal kommunikál egész nap, nekem az is stresszt jelent, hogy felhívjak valakit. Egy állásinterjún is kb megszólalni sem merek, csak zavarban vagyok és dadogok össze-vissza.

Jogász szak is olyan, hogy ügyvéd sem lennék jó, ott is ki kell állni emberek elé beszélni meg ilyesmi.

De ezeken kívül már csak büfészakok maradnak.

Nagy álmom volt az, hogy rendőr legyek, de a pszichológián ott meg is buktattak.

2020. júl. 5. 21:09
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Előbb azt döntsd el, hogy mi szeretnél lenni. Enélkül akár mehetnél utcaseprőnek is most és nem kell egyetemre járnod.
2020. júl. 5. 21:16
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Miért akarsz egyetemet, ha ennyire nem mennek ezek? Szakmunkásokból hiány van.
2020. júl. 5. 21:18
 3/10 A kérdező kommentje:
Tovább akarok tanulni, akarok diplomát
2020. júl. 5. 21:21
 4/10 anonim ***** válasza:
96%

Miért? Miért akarsz diplomát, ha nem megy semmi műszaki, semmi gazdasági, semmi bölcsész, még rendőrnek sem vagy alkalmas, ügyvédit és orvosi nem is említem, miért?

Mit érsz egy taps vagy egy bukta cukrozó szakkal? Diplomás munkanélküli akarsz lenni?

2020. júl. 5. 21:27
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Azért a gazdasági szakon nem csak a hr van, hanem nagyon sok minden más is. Van amihez nem szükséges ennyire a kapcsolatépítés és a kommunikáció, de azért valamilyen szinten mindenhol kell, teljesen mindegy milyen szakirányt választasz. Lesznek kollégáid, lesz állásinterjú (meg az egyetemen is nagy valószínűséggel kötelező lesz tartani legalább egy pár prezentációt), szóval teljesen nem tudod megúszni, muszáj lesz ezt is megtanulnod. Olyat viszont találhatsz, ahol legalább nem ez van a középpontban és a nap nagy részében csendben ülhetsz az asztalodnál.
2020. júl. 5. 21:27
 6/10 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem is tanulj ki valami szakmunkát.

Ott aztán senkit nem fog érdekelni, hogy beszélsz vagy sem

2020. júl. 5. 21:31
 7/10 anonim ***** válasza:
91%
Menj el előbb valami szakmát tanulni az nem tart olyan sokáig és mire végzel talán rájössz mi akarsz lenni, de ha véletlen olyan van hogy még sem akarsz egyetemre menni akkor is van valami a kezedben és ez a lényeg.
2020. júl. 5. 21:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem bántásból írom, de villanyszerelő 700nettót is haza visz, egy hegesztő haverom cége németben 1.2-t ad haviba, 2 hét itthon 3 hét kint, víz és gáz az isten jelenleg. Nem részeg és vízszintet ismerő Burkolót lehetetlen találni még dupla árakon is...

Egy machanikus akár labor vezető is lehet, ha ért a szakmához és Auidnál van erre lehetőség, bár az autó ipar gyorsan haldoklik....

Pék mocsok nehéz szakma, de jól fizet.

És most csak a haverjaim állásáról írtam.

Rengeteg ember van szakmunkával és gyakorlati képességük van. Nem kell elméleti dolgokkal foglalkozniuk.

Sofőr mundjuk külön állatfaj, de ha jól vezetsz, belföldi fuvarozás könnyebb pénz, mint egy programozói, vagy orvosi szakma.

2020. júl. 5. 21:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Pénzügy és számvitel szak, egy viszonylag jobb egyetemen. Egyik legjobb gazdasági szak, nincs szükség kiemelkedő kommunikációra, és műszaki érzékre sem.

Persze a szakmunka sem rossz, ha nyáron izzadni akarsz mint egy ló, télen meg megfagyni.

2020. júl. 5. 22:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Eloszor is, azert mesz tanulni h fejlodj, es fogsz is, szoval ne az alapjan valasz h most mi nem megy, hanem olyat valassz amit akarsz csinalni eleted nagy reszeben, (persze kesobb is lehet valtoztatni) de a lenyeg, h kovesd a celjaidat.
2020. júl. 5. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!