Igaz, hogy felelem miatt lesz valaki gonosz?
Ez alatt mire gondolsz?
Mert a tageket feleslegesen írtad, mert nem segítenek
Ha nem született pszichopatának, akkor szerintem a gonoszság a fájdalomból és bosszúból táplálkozik.
Ha pszichopata, akkor meg csak a te szemszögedből gonosz, az ő értékrendszere szerint az a normális, amit ő tesz, és igen, a te értékrendszered szerint meg gonosz. De a született gonoszság más, mint az, aki azzá vált a fájdalmak és a sérelmek miatt.
Lehet amiatt is, de lehet amiatt is, hogy nincs életcélja vagy csak szeret uralkodni mások fölött.
Általánosan alacsony önértékelés és/vagy önutálat áll a hátterében.
Mindig van oka annak, ha valaki gonosz, csak nem mindegy milyen ok.
De félelemből, bántalmazásból is igen, lehet valaki gonosz.
Azért is lehet valaki gonosz, hogy azzal jót csináljon másnak (megöl valakit, hogy ne az öljön meg másokat vagy Téged, stb)
Nekem nincs életcélom.
Alacsony az önbizalmam.
Nekem még is az a filozófiám, hogy bárhol bárkinek bármilyen szüksége van segítségre én segítek.
Szerintem pont a lényeget, az empátiát hagytad ki.
Nem értelmezted jól, amit írtam.
Lehetséges okait mondtam, nem azt, hogy mindenki ilyen...
Nincs kedvem hosszú hsz-t írni ennek a lelki okairól, hogy ahoz társul még az alacsony intelligencia is, a neveletlenség, szülői szeretet hiánya, stb, stb...
3 as.
Igen, de a felelem is egyfajta fajdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!