Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért szeretnek ennyire...

Miért szeretnek ennyire beleszólni más dolgába/életébe?

Figyelt kérdés

Akik mindent jobban tudnak és majd ők megmondják a tutit. Ha pedig nem azt teszed,te vagy a rossz és téged zrikál.

Arra a típusra gondolok,akik mindenben megtalálják a hibát.

2023. jan. 30. 18:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valamiféle kontroll, erő, hatalom érzése lehet a háttérben, hogy hatással lehet másra, érhet valamit a szava. Amikor pedig ezt elutasítják, akkor személyes sértésnek veszik, hisz úgy veszi hogy nem tartod őt olyan nagyra mint aminek ő látja magát.
2023. jan. 30. 18:12
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Sokaknak meg pont az a baja, hogy "nem szól hozzám a kollégám, - a férjem, - a gyerekem"...
2023. jan. 30. 19:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Anyám meg anyósok ilyenek csak mert övék a ház. Es akkor az van amit ők mondanak.

Sokan visszaélnek a hierarchiával.

2023. jan. 30. 19:04
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
És ki nem carja le az ilyen embereket?
2023. jan. 30. 19:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a magyar nagy része félig-meddig ilyen.

Az oktatás katasztrófa, normális nevelést sem kapnak, burokban élnek, frusztráltak, ezért inkább okoskodnak, kötekednek.

2023. febr. 1. 09:58
 6/10 NTBS ***** válasza:
100%
Nem a saját gondjukkal kell foglalkozni.
2023. febr. 21. 05:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ember a saját problémáit képtelen megoldani, akkor kezd másokéval foglalkozni. Ha ott megmondja a tutit és a másik elfogadja, akkor azt érezheti hogy nem vele van a baj, hanem a saját problémája "megoldhatatlan".
2023. febr. 21. 07:15
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Foglalkozzanak a saját dolgaikkal.
2023. márc. 1. 20:12
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Van egy alapvetően értelmes, idősebb ismerősöm. Ő annyira nem piszkálódik, de folyton okoskodik, borzasztóan tudálékos, azt hiszi, jobban tud mindent az érettségijével, mert a programozó testvérem, és egyébként mindenben kijavít a macskatartástól kezdve a nyelvtanulásig.

A vicc, hogy amióta ismerem, túlsúlyos, nyelvet nem beszél, és még nem sikerült 3-4 évnél tovább maradnia egy munkahelyen.

Na ő egyszer el is ismerte, hogy fáj neki, hogy anno nem ment egyetemre, ezért szidja pl. az egyetemisták, és gyanítom , ezért is ad folyton kéretlen tanácsokat.

Tehát az egyik ok a frusztráció levezetése, kompenzálás.

A másik meg, hogy fentebb írták, a magyarok többsége túlbecsüli a képességeit és nem tudja, a hol a határ.

Konkrétan volt oylan idős festőművész, aki a folyóparton odajött kéretlenül, majd elkezdett utasítgatni, hogy fotózzak, házasodjak meg stb. És még ő lepődött meg, hogy otthagytam a francba.

2023. márc. 3. 13:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően szerintem is az lehet a háttérben, hogy az ilyen emberek nem tudják megoldani a saját problémáikat, ezért keresik másokban a hibát. A másik, hogy túl nagyra tartják magukat illetve azt akarják, hogy minden úgy történjen, ahogy ők elképzelik. Van egy 70+-os szomszédom, aki pontosan ilyen, mindenbe és mindenkibe beleköt meg folyton parancsolgat(ni akar). Mivel állandóan otthon van és velünk találkozik legtöbbször, általában mi vagyunk a "célpont", de szinte képes bárkibe, bármilyen apróságért belekötni. Közel 25 éve ismerem, de még egyszer sem volt olyan, hogy valamivel elégedett lett volna. Én legtöbbször amúgy igyekszem kerülni vagy meg sem hallani, amit mond, mert konfliktuskerülő vagyok, de néhányszor azért már visszaszóltam neki, ha nem jó kedvemben talált meg. Természetesen még ő volt megsértődve.
2023. ápr. 9. 02:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!