Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki olyan emberrel vállalt...

Aki olyan emberrel vállalt közösen gyereket, akiről később kiderült, hogy nem jó partner, nem jó szülő- nem érzitek úgy, hogy elrontottátok ezáltal az életeteket? De legalábbis nagyon megnehezít mindent?

Figyelt kérdés
Hogy éltétek meg? Mi volt nehéz? Mi segített? Mennyire hamar ismertétek fel hogy ez rossz?

2023. jan. 27. 20:06
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
nagyon sajnalom. nem voltak elotte jelek?
2023. jan. 27. 20:09
 2/9 A kérdező kommentje:
De igen, voltak! Sajnos az egész önismeret megkésett. Gyerekkorban az egyik szülő épp olyan volt velem, ezért a kedvesség zavarba ejtett, ismeretlen volt, ellenben a bunkó toxikus, az elérhetetlen, az erősnek tűnő volt a vonzó. Szóval ő ilyen volt, nekem rossz volt, de ez volt az ismerős mintázat. Én csesztem el nem kétséges. Az ő személyisége és viselkedése egyre rosszabb lett, én meg lassan túl lassan felébredtem. Három gyerek. Most már tizenévesek egyébként. Jobb lenne a maradék évben valami jót találni mert nem sokat segít ha visszanézve szomorkodok és hibáztatom magam.
2023. jan. 27. 20:17
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
2: igen, ertem. sajnos ez mindig igy szokott lenni. ne hibaztatsd magad, nem tehetsz rola. ez egy hosszu es nehez tema. a kerdes az, ezeknek a felismereseknek a birtokaban mit szeretnel csinalni, mik a tervek
2023. jan. 27. 20:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha elszúrt valamit azt nem csak érzi, hanem tudja.
2023. jan. 27. 20:53
 5/9 anonim ***** válasza:
96%

Sajnos mi/én most megyünk át ezen.

Iskolás gyerekeket nevelünk, már egész kicsi koruktól bontakozik ki, hogy merőben más nézeteink vannak a gyereknevelésről, eddig elég volt hogy szeretjük egymást, de az utóbbi pár hétben az apjuk kitalálta hogy én nem vagyok az a nő akit elkepzelt magának és menjek minél messzebb. Nem tudom hogy ez nála kapuzárási pánik lehet vagy mi, de engem rettentő csalódottá tesz a helyzet, és nem tudom mi lehetne megoldás, persze a cél hogy a gyerekek ne vegyék észre mi zajlik, de hogy tudnánk így élni még hosszú éveket?

Nem szívesen mondom ki, de én megbántam hogy a legszebb éveim nekik adtam, mindent feláldozva, hogy aztán egy nap hálátlanul megkapjam hogy nem ilyen lovat akart.

2023. jan. 27. 21:26
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
Sajnálom de nem volt valami előjele?
2023. jan. 27. 21:54
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Én nem tudatosan vállaltam gyereket igy, csak a másik végtelenül felelőtlen volt és olyan pszichológiai betegsége van, ami miatt mindent nagyon nagyon elszinezel a saját vágyaid felé, szóval a tiszta kommunikáció ezt nem előzte meg. Nem érzem, hogy tönkre ment volna az életem. Miért ment volna? :DD

Semmit sem nehezit. :DD

Hamarosan úgy is megmentem a gyermekem, és elkerülhetetlenül társak leszünk és fejlett, tiszta lesz.

Jó is volt és rossz. 4 évig éltem egy brutális zsaroló kapcsolatban, csak, hogy a gyermekem ne egy nárcisztikus bántalmazóval éljen kettesben, aki a telefonját jobban szereti bárminél és a legnagyobb kikapcsolódás neki megnézni egy fos filmet és a legnagyobb élvezet az, amikor eszik, viszont a gyermekemmel igy kb kettesben voltunk végig, mivel ő mindent lefosott. Szóval hiába volt otthon, ha vigyáztam, hogy az irreális elvárásai ne sérüljenek nagyon ( nem teljesen, az lehetetlen lett volna még istennek is), akkor nem volt nagy gond, avagy csak napi 3-5 üvöltözés, és hát mindig kettesben mentünk el a gyermekemmel..., mindenhova... Szóval elég jó volt, de a végére már el-el ájultam az elfojtott stressztől, amit azért éltem meg, mert nem volt logikai út arra, hogy megfelelően megvédhessem a gyermekem. Rengetegszer láttam szenvedni és tudtam, ha közbe avatkozok, akkor csak még sokkal rosszabb lesz neki.., nélkülem. Azt mondta mindig, ő nem fogja megütni a gyerekét.., de bár inkább ütötte volna néha... Az is sokkal kevésbé lett volna fájdalmas neki fizikailag.

Ez volt nehéz. :D

Amikor tudod, hogy a másik paranoid és téveszmés, és igazából a semmiért, teljesen empátiát nélkülözve, abszolút elnyomva téged és a saját gyerekét, leszid, bánt, akkor nehéz maga a belső küzdés eredménytelensége, illetve folytonossága. Ugye ösztön is, hogy keressük a megoldásokat tudat alatt, csak amikor az elme csak ellentéteket tapasztal maga körül, akkor már nincs előre tovább.

A sors segitett. Közben? A gyermekemnek való adás fontossága.

Mennyire hamar? Nagyon hamar láttam, csak hát a kapcsolat úgy indult, hogy legyek a mestere, de igy is 1 hónapba se telt mire taníthatatlannak nyilvánítottam.

2023. jan. 27. 22:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Utolsó te apuka vagy anyuka vagy?
2023. jan. 27. 23:50
 9/9 anonim ***** válasza:
90%
Előjelek: nincsenek. Mert mielőtt megszületnek a gyerekek teljesen más ember vagy, más elvekkel. Lehet hogy marad azokból is valami, de azért a főbb pontokat a szülőség àtformálja. Megváltozik az ember, ez tény.
2023. jan. 28. 02:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!