Miert viselkedik mindenki úgy mint egy napraforgó?
Mert ritka az a szülő, amelyik ért a gyerekneveléshez.
Úgy az időseket, mint a fiatalokat a média neveli, korcsosítja, butítja egyre jobban.
Így, jelenleg hiánycikk az illemtan, jó modor, erkölcs, asszertivitás, igényes kommunikáció, összetartozás stb.
Értem én a hasonlatodat, azzal nincs baj ha valaki egy idő után egy másik ember társaságát kezdi el keresni bizonyos okoknal fogva, azzal van a probléma mikor úgy válik le attól az embertől hogy előtte mindennap földig alázta a másiknak. Én sose csináltam ilyet ezért is esik nagyon rosszul mikor velem csináljak.
Többieknek köszönöm
Léteznek még nem kétszínű emberek, csak tényleg egyre kevesebb van belőlük.
Ez a napraforgós viselkedés pedig érdekből is történik; látják, hogy egy adott ember társasága előnnyel jár (itt konkrétan a kibeszélés, panaszkodás; munkahelyen viszont ezt nagyon lehet cifrázni, új szintekre vinni. Sajnos..) és ezt meg is ragadják. Amint viszont ez a pozitív dolog elévül, rebbennek is tovább, csak közben még egyet odaszúrnak.
Engem is taszít ez a viselkedés, főleg, amikor nekem próbálnának panaszkodni. Az első gondolataim közt mindig az szerepel, hogy "vajon, engem kinek beszél ki? miket mond rólam?".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!