Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is érzi magát kínosan, ha...

Más is érzi magát kínosan, ha pszichológushoz megy?

Figyelt kérdés
Néha eszembe jut, ahogy ott ülök, hogy mi van, ha az előttem lévő páciensnek komolyabb gondjai vannak, én meg csak picsogok itt a butaságaimmal, amik igazából nem is fontosak, és biztos a pszichológusnak is totál elege van belőlem, és azt várja, hogy teljen el az idő. Ettől még idegesebb leszek, és ahelyett, hogy a terápia után jobban érezném magam, csak rosszabbul leszek, mert arra gondolok, hogy mi van, ha még az orvosom is utál? Emiatt előfordul, hogy nem is tudok rendesen reagálni valamire, és inkább csöndben maradok, de ez meg furán nézhet ki kívülről, mert azért megyek oda, hogy én beszéljek. Ezek normális érzések? Aki volt már ilyen terápián, érzett már hasonlót?

2023. jan. 21. 22:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindig azt nézd, milyen értelmes dolgot tanulhatsz a szakembertől, még ha az egy-két elejtett mondat is. (veled kapcsolatban)
2023. jan. 23. 09:37
 12/13 NTBS ***** válasza:
Nem. Engem nem zavarna.
2023. ápr. 26. 16:55
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyáltalán nem volt gondom még is több, mint egy évig jártam pszichológushoz. A pszichológus nem azért van, hogy egy aktuális hülyeséget megoldjon. Most a hülyeség, mint esszenciális. Ha traumatizált vagy, mert megerőszakoltak, akkor is, mert nem erre van. Mármint, erre is lehet, de ha csak erre használod, az szomorú. A lényeg, hogy szeretnél fejlődni és ezért hivatásos segítséget is kérsz. Hogy mekkora a gondod, vagy van-e egyáltalán, teljesen mindegy. Azért van ott, hogy segítsen neked gyakorolnod magad és fejlődnöd. Az, hogy mással mi van, teljesen irreleváns. Őt az érdekli, hogy veled mi van.

Ezt úgy is mondom, mint aki másokkal foglalkozik. Volt már semmis dolgom, és volt már nagyon kemény, de nem érdekel mi az, csak az, hogy segíthessek a másikon abban, amit szeretne. Hogy éppen mellette, avagy aznap előtte vagy utána kivel és milyen témában fogok beszélni, mindegy. Te te vagy. Az a te versenyed önmagaddal. Csak ez számít.

2023. ápr. 26. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!