Nem vagyok antiszemita, de a magyarországi zsidók mennyire tekinthetők magyarnak?
"Amúgy ismerek zsidókat elég közelről is, és az a tapasztalat, hogy ők ezt az országot nem a hazájuknak tekintik, csak egy lakóhelynek a sok lehetőség közül."
Én meg magyarnak vallom magam, és a fennálló állapotok miatt sajnos úgyanígy tekintek rá.
Zsidó nem csak vallási alapon lehet valaki. Akinek zsidók a szülei, annak a gyerekei genetikai alapon örökli a zsidóságot. Szóval létezik nem vallásos zsidó is.
Másrészt pedig a magyarországi zsidók ABSZOLÚT magyarok, ezt annó Heller Ágnes is elmondta, aki azért eléggé kompetens volt az ügyben:
https://www.youtube.com/watch?v=logZnFcqFg4
"Kettős identitásúak, egyrészt magyarok, másrészt zsidók."
Szóval egy református, egy katolikus semmivel nem "magyarabb", mint egy magyar zsidó. De kitér HÁ az ellenpéldákra is a videóban a csehek esetében, ha jól emlékszek.
"És nem nem vagyok cionista." - Ez jó, csak akkor meg a zsidók többsége fog kiközösíteni, mert garantálom, hogy a többségük cionista.
"Meg kárpótlást sem kérek(azt amúgyis Németországtól kéne elsősorban)." - Tény, hogy tőlük kéne, de az is tény, hogy közben a (többségében) magyar adófizetőkön verik le. "Nekem pl amit említettem+a magyar társadalom állapota (legalább 1957 május 1 óta) nehézzé teszi számomra ennek a vállalását. A magyar társadalom nagyrésze önmagának egy cáratyuskát akar(én meg nem)korrupt(lásd a példám vagy a Kádári kori munkaviszonyokat)" - Ez nem magyar sajátosság, egyszerűen csak Stockholm-szindróma. Akkor alakul ki valakiben, ha erőszakot alkalmaznak vele szemben vagy fogságban tartják őt, de végül megkegyelmeznek és még kisebb engedményekkel is "kedveskednek" neki az elnyomói. Ez volt nálunk '56 után, aztán a 2002-2010-es időszak után is. Nincs benne semmi meglepő, egyszerű túlélési módszer. Egyébként minden nemzetről ugyanúgy elmondható, hogy a többség bennük nem feltétlenül akar szabad lenni, inkább azt várja, hogy valaki vezesse őket. Ez pedig azért van, mert az emberek többsége egyszerűen el van lustulva.
Egyrészt utálom a FIZESS-t, másrészt meg - a komcsikhoz hasonlóan - ők is tele vannak cionista zsidókkal és magyar-izraeli kettős állampolgárokkal.
Ahogy mondtad, "Én meg magyarnak vallom magam". Aki tényleg magyar, az nem függeszti fel a nemzeti érzelmeit csak azért, mert egy adott ciklusban éppen olyanok vannak hatalmon, akiket nem kedvel. Sőt, minél nagyobb az elnyomás, annál erősebben áll ellen, hogy megmentse a hazáját.
Érdekelne, hogy aki ki arja rekeszteni a zsidókat, mint 8 Kroms, vajon mit gondol pl azokról a ´48-as huszártisztekrõl, akikrõl Klapka tábornok elismeréssel beszélt/írt hogy milyen derekasan aprították a császáriakat? Vagy azokról, akikrõl az 1. vh-ban/után József fõherceg nyilatkozott nagy elismeréssel?
Azzal együtt a 2. vh után nem meglepõ, ha egy zsidó aliyázott, azután itthon egy interjuban azt mondja: "Magyarországért tudnék élni, Izraelért meg tudnék halni." - Rónai(Römer) András ( אברהם רונאי ) Egyébként Izraelben is játszott magyarul.
Ugyanannyira, mint akárki más, akinek vannak jász, kun, cigány, török, sváb vagy akármilyen más nemzeti kisebbségekhez, etnikumokhoz tartozó gyökerei.
Kár ilyesmin lovagolni. Indiában is több, mint kétezer (!) etnikum él, és mind simán indiainak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!