Miért érzem mindig azt, hogy én húzom a rövidebbet? Vagy bármit csinálok, azt érzem hogy rosszul csinálom?
Például eltávolodtunk két gyerekkori barátnőmmel, mert nem éreztem azt hogy megértenének, kiállnának mellettem, csak bulizni jártunk én pedig meguntam a céltalan bulizást. Ha pedig mennék is, minőségibb barátokkal tölteném az időm inkább. De itt jön az érzés, hogy elvesztettem két régi barátot. Közben tudom, hogy jobb nekem 2 felesleges barát nélkül, de mégis ritkán megnézem a facebook peofiljukat és rosszul érzem magam. Mondanám a magamét nekik, hogy miért nem értették meg anno, hogy csak azt akartam, hogy ne bulibarátok legyünk hanem normálisak mint régen. De valószínűleg nem tudtam értelmesen kifejezni magam és az egyikük azóta nem is válaszol, a másik pedig mint egy napraforgó. Mögöttem kibeszél a közös barátainknak, velem meg jópofizik ritka alkalmakkor.
Vagy még egy példa.
Nem táncoltam sem osztálytáncot sem pedig fehér ruhás táncot a szalagavatómon. Nem szeretek közönség előtt szerepelni, nekem túl szexi volt az osztálytánc (a tanáraim és a szülők előtt) és szerintem nem is találtam volna a fehér habos ruhás tánchoz partnert. Nem sok pasival tumáltam a gimiben vagy gimin kívül. Így maradt a nézőtér. Őszintén csak azért nem bánom, mert el sem tudtam volna magam ott képzelni, hogy mosollyal az arcomon táncolok, de közben annyira deffektesnek érzem magam. És nem értem miért.
Talán egy kívülálló jobban rálátna miért érzem ezt.
Az írásod alapján az a benyomásom hogy érettebb vagy mint a két barátnőd. Szerintem nem is benned van a hiba.
Az ember társas lény, teljesen érthető ha rosszul érzed magad a hiányuk miatt. De ez az ő döntésük volt, fogadd el. Most egy ilyen időszakod van, át kell menned rajta.
Pl:. Az én gyerekkori barátaim is egyről a kettőre eltávolodtak tőlem, de ez az ő döntésük volt, azzal én nem tudtam mit kezdeni. Elengedtem őket.
Azért pedig ne becsüld le magad csak azért mert nem vagy olyan mint a többiek. Lehet hogy ez jót jelent, nem?
Olyan jó, hogy vannak ilyen kedves emberek mint Ti, ráadásul idetaláltatok és válaszoltatok is.
Kellett már a lelkemnek a támogatás, nagyon köszönöm!
Egyelőre szerintem magányos pillanatomban elolvasgatom a válaszokat, ha rosszul érzem magam, de lehet hogy ha nem múlik az érzés akkor élnék a lehetőséggel, első válaszoló. :)
Ezekben a pillanatokban olyan, mintha egy dominó játék lenne az agyamban. Elindul egy hibás gondolat és utána követi a többi.
Pedig felét sem meséltem el annak amennyi rosszat amit kaptam tőlük az utolsó pár hónapban, hiába voltam mellettük minden egyes rossz és jó pillanatukban, úgyhogy igyekszem abbahagyni az önmarcangolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!