Miért ennyire elfogadott az alkoholizmus és vele együtt a tanulatlanság?
Egy Baranya megyei kisvárosból származok, a szüleim gyári munkások, nagyjából ketten keresnek harmad annyit, mint én, viszont állandóan szidják azokat, akik tovább tanulnak, hogy feleslegesek, de állandóan a tévét és a telefont nézik, így, 60 után kicsivel pedig a jelen helyzetben feljött, hogy nem biztos, hogy fenn tudják tartani a házat, és lehet, hogy egy kis lakásba költöznek, de válltig állítják, hogy a diplomások nem dolgoznak és pénzt sem keresnek, ellenben mégis abból a pénzből élnek, amit a nagymamám által rám (nem véletlenül rám) átírt lakásaink kiadása hoz, mert a fizetésük elmegy az életre.
Ugyanúgy ők, de még rengetegen mások teljesen elfogadják azt is, ha valaki csont alkoholista, de őrjöngve lázadnak az ellen, ha valaki füvezik, mert az drog, és káros. A környezetükben élő emberek fele a szeszbe halt bele, vagy abba fog, de egyszerűen nem értik, nem fogják fel az összefüggést. Mondjuk legalább ők nem isznak. Nagyon sokan, még támogatólag is nyilatkoznak az alkeszekről, holott nagyjából a legkárosabb népbetegség.
Mit lehetne ezzel tenni?
Valszeg irigység. Én is hallottam olyat, hogy egész nap a számítógép előtt ülök otthon és ezért kapom a pénzt míg a gyári munkások keményen dolgoznak.
Csak épp azt felejtik el, hogy van 2 diplomám és keményen dolgoztam hogy bekerüljek arra a helyre ahol most vagyok és ők ezt már soha sem tudják elérni bármit is csinálnak.
Az hogy van egy diplomád mitől hencegés? Nem hiszem hogy bárki is állandóan a diplomájáról beszélne.
Ez a magas ló dolog meg elég vicces, hova tudunk zuhanni?
Nem tudom, hogy hol volt hencegés azzal, hogy van diplomám?
Leírtam, mert tény, igen, ez a kérdéskör egyik eleme, mint ahogyan azt is, hogy van a családban, 3 lakás, amit megörököltünk olyan rokontól, akinek nem lett gyereke, hatalmas hencegés, tényleg.
Van aki nem egy alap nulla szinten nyomorog, és aki egy kicsit feljebb jut, nem ugyanaz lesz a problémaköre, mint például egy gyári sormunkásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!