Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet, le lehet-e...

Hogyan lehet, le lehet-e egyáltalán szokni a "mindent és mindenről tudni akarok" attitűdről?

Figyelt kérdés

Talán autista, aspergeres vonás, de gyerekkorom óta ilyen vagyok. Már akkor is sok problémát okozott, de akkor még elnézték az emberek azzal, hogy eleven, kíváncsiskodó, okoskodó a gyerek.

Azóta megtanultam beleilleszkedni a társadalomba, befogni a pofámat, de belül a lényem nem változott. Folyamatos frusztrációt élek át az információhiány következtében.

Az életemet igyekeztem ennek megfelelően kialakítani (anyagi függetlenség), mert egyetlen munkahely sem tűrte el, hogy átlássam az egész rendszer működését. Részben a belső sötét dolgok miatt, ami mindenhol van (sosem éltem vissza semmi ilyen információval, csak tudni akartam, át akartam látni a dolgok működését de érthető okokból én voltam a fura creepy guy). Részben pedig amiatt, mert amint kiismertem a rendszert, ez főleg a tipikus magyaros, posztkádári megoldások esetén volt így annyira elment a kedvem az egésztől, hogy azonnal belefásultam, nem láttam már értelmét az egészet csinálni, ha nem tudok rajta változtatni, pénzfókuszú lettem, éppen a szükséges minimumot tettem bele ahhoz, hogy megkapjam a pénzt, majd végül továbbálltam és kerestem olyan lehetőséget, ahol ugyanazt a pénzt megkapom kényelmesebb módon, kevesebb értelmetlen munkával. Sosem a munkával vagy erőfeszítéssel volt bajom, csak az értelmetlen, céltalan, logikátlan dolgokkal.

Úgyhogy az életem ezen része többé-kevésbé rendeződött, viszont a párkapcsolatok jelentik az élet másik nagy problémáját. Meg akarom érteni a másikat, ki akarom elemezni, ezt pedig nem szeretik túlzottan a nők.

Hogyan tudnak emberek úgy élni, úgy létezni, hogy nem akarnak tudni dolgokról? Hogy teljesen jól elvannak, boldogan és nem akarnak minden szembejövő élő és élettelen dolgot komplex rendszerként elemezni?

Mit és hogyan lehetne módosítani az agyműködésemben, hogy ne foglalkoztassanak ezek a dolgok, hanem én is tudjak sodródni az árral, "kikapcsolni" és a "jelenben létezni"?

Semmilyen spirituális dolog nem vált be, mint a meditáció. Valami működő tudományos megoldás kéne a problémámra, hogy érdektelenné váljak, hogy megszűnjön ez az információéhség, ez a mindent tudni akarás.

2023. jan. 2. 14:06
 1/1 anonim ***** válasza:
51%
Na pont ilyen volt az exem is. Úgy éreztem magam a kapcsolatban, mint valami szertári bemutató darab, akin a nők működését kívánja tanulmányozni, életem legjobb döntése volt, hogy dobtam.
2023. jan. 2. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!