Mi a különbség a motiváció és megfélemlítés között?
Igen, nagyon más a kettő.
Engem motivál a siker, a szeretet, az érdeklődés.
Nem azért járok egyetemre, mert félek, hanem mert szeretem ezt tanulni.
Nem azért dolgozom, mert félek, hogy éhenhalok (egyetemista vagyok, eltart a családom), hanem mert érdekel ez a munka és tetszik, hogy megy. Szeretem csinálni.
Nem azért vagyok a párommal, mert félek, hogy egyedül hagy, hanem mert szeretem és boldogok vagyunk együtt.
Stb.
megcsinálsz valamit, mert szereted csinálni.
vagy
megcsinálsz valamit, mert különben eltörik a lábad.
Remélem érzed a különbséget.
Két teljesen különböző dolog.
A motiváció kedvet ad, a megfélemlítés elveszi a kedvet.
Ez is a célja a megfélemlítésnek.
Csak akkor működik, ha tudod, hogy a másik fél meg is teszi, amit mond.
Egyenlő a fenyegetéssel, szimpla bűnözés, sok esetben.
"Magyar ember motivációja a kényszerítés."
Tehát semmi különbség nincs. :(
A félelem is egyfajta motiváció. Az a kérdés, hogy valakit a jutalom elérése motivál, vagy a büntetés elkerülése. Tehát azt akarja, hogy valami jó történjen, vagy azt akarja, hogy ne történjen rossz.
Én sajnos inkább az a típus vagyok, aki nem úgy áll neki egy feladatnak, hogy mennyire várom, hogy sikerrel járjak, és jól csináljam, és majd milyen jó érzés lesz, ha sikerült, hanem inkább rettegek, hogy mi lesz, ha nem sikerül, és ezeket az elővételezett negatív forgatókönyveket akarom elkerülni, ez vezérel.
Működik? Igen. Egészséges hosszú távon? Valószínűleg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!