Mit szólnál ha rádöbbennél hogy a farkáladnál fogva próbálnak elkapni pénzügyileg? (Nem érdekházasságra gondolok hanem hogy beszerveznek valami befektetésbe)
Csak hogy ha túlbuzgó önbizalomhiányos kezdő akkor az azt jelenti hogy nem kell hozzá ilyesmi csak mégis megteszi mert nem ért hozzá...
És ha ilyen akkor az történik amit már valaki leírt: mástól fogják megvenni vagyis neki mégiscsak ezt kell csinálnia - legalábbis ezt hiszi - hogy megvegyék tőle
Ilyen szituáció nem életszerű, mert ha az általa ajánlott befektetés tényleg jó nekem, akkor már rég vettem, mire ő megérkezett hozzám hogy a farkamnál fogva húzzon bele.
A másik, hogy ezek a “pénzügyi tanácsadók” definíciószerűen nem olyan terméket fognak ajánlani, ami a legköltséghatékonyabb mert akkor éhendöglenek. Egy egyszerű példa: ő ajánlani fogja neked annak a banknak/biztosítónak a tőkegarantált kötvényalapját, ami őt küldte. Miért? Mert ha csak simán az államkötvényeket vennéd meg amik abban az alapban vannak mindenféle pluszköltség nélkül, akkor nem kellene fizetned a vételi jutalékot, az értékpapír számlavezetési díjat, és a nettó eszközértéket kannibalizáló alakezelési költségeket, amely költségekből az ő filléres jutalékát is kigazdálkodja a téged lehúzó pénzügyi szolgáltató.
Ez inkább szükségszerűség.
De leegyszerűsítem: adott kockázat-hozam profilú befektetés ára P. Ha jön a lelkeskezdőközvetítő forgalmazni, már is rá kell pakolnia x összegű forgalmazási jutalékot hogy megérje kikelnie az ágyból. Így a befektetést máris nem P, hanem P+x áron veheted meg nála, ami pont x-szel van az optimum alatt.
Ha azt gondolod, ingyen dolgozik, nem vagy okos. Ha nem ingyen dolgozik, akkor plusz költséget jelent abban, hogy elérj egy optimális portfoliot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!