Ez tőlem illetlen volt a vonaton vagy belefér, nem volt ciki, semmi baj nem volt azzal, hogy nevettem?
Múlthéten Debrecenből utaztam Kecskemétre vonattal, úgy hogy Debrecentől Cegledig intercityvel mentem és, ahogy Debrecenben felszálltam a vonatra, egy negyes ülésre ültem, mert oda szolt a helyjegy. Velem szemben ült egy 21 éves körúli srác, de ő már rajtavolt a vonaton, biztos Nyíregyházán szállt fel, és Cegléden sem szállt le, azaz Pestig ment.
Én is férfi vagyok, én viszont idősebb, 40 éves vagyok.
A lényeg, hogy az úton telefonált egy nőnek, mert ugyan nem kihangosítva volt, de lehetett hallani, hogy nővel beszélt. Beszélte, hogy hol jár, neg még ma mennek a Lidl-be és kb. minden 10. másodpercben a beszédei között mondta, hogy "szeretlek!" Annyi sokat elmondta, hogy már mosolyogtam, nevettem magamba, de nem néztem rá, hanem kifelé néztem az ablakon, nehogy azt vegye észre, hogy a nagyon sűrű "szeretlek" ismételgetésén mosolygok.
Szerintetek, illetlen volt mosolyognom még, ha ránéztem, mwg a földet is néztem, vagy nem, ez belefér?
Illetve, ha eszrevette, hogy mosolygok tudta vajon, hogy min mosolygok?
Az illendőség, illetlenség témaköre akkor merül fel, ha legalább két ember valamilyen módon interakcióba kerül egymással. Bizonyos esetekben helyszínek vagy események is befolyásolják, de akkor is leginkább a többi ember viszonyulásában.
Namármost te úgy mosolyogtál, hogy direkt elrejtetetted. Feltételezhetjük, hogy a telefonáló csávó ebből semmit sem érzékelt.
A kérdés tehát annyi, hogy illetlen dolog-e kimosolyogni a vonat ablakán.
A válasz pedig az, hogy nem, nem illetlen.
6
Biztos olyan, mint Sheldon Cooper. Igazából azért írta ki a kérdést, hogy a vonatokról írhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!