Szerintetek mi lehet a legjobb tulajdonsag egy emberben?
Én arra gondoltam, hogy nem mindegy hogy a saját határaink megvédése miatt őszinte az ember. Pl. kedves anyuka, bánt, amikor azt mondja,hogy ezt a pörköltet nem így kell készíteni. Ugyanis ezerféleképpen lehet készíteni. Mi így szeretjük. El tudja fogadni, vagy beszélgessünk róla, mi fáj ezzel kapcsolatban magának igazából.
Míg a rám káros, őszinteségnek csomagolt egoizmus kb. így hangzik: jó rövidre vágta a fodrász a hajad b+, meg ez a szín nem áll jól neked, a világosabb jobb volt. Ez bántalmazás, csak a bántalmazó "barát" mindig elintézi annyival, ha esetleg szólni mersz, hogy dehát én csak őszinte vagyok, ami a szívemen, az a számon. 🙄
Nagyon szarul kommunikálunk.
13:13
amugy igen es ez a gáz, hogy egyetlen egy tulajdonsagot nem is lehet kiemelni legjobbnak, mert minden mindennel osszefugg.. pont ezt akartam valahogy megfogalmazni es pont ettol nehez erre irni barmit is, mert pl egy szemelyiseg tobb tulajdonsagbol all ossze, ugy lesz egesz.. tehat egyetlen egy tulajdonsag, vegyuk akkor peldanak az empatiat, nem lesz legjobb, mert osszefugg az oszinteseggel is, meg tobb mas tulajdonsaggal is, marmint ugyertve fugg ossze hogy hiaba vagy empatikus, ha ettol nem tudsz oszinte lenni mert nem akarod megbantani a velemenyeddel a masikat ugye, tehat igy ettol mar nem is pozitiv hogy empatikus vagy.. kell melle egy masik tulajdonsag is ami a pozitiv es a negativ koze belovi.. mert a szelsosegek nem jok, se az ha tul pozitiv valami, se az ha tul negativ, de ugye mar ezt is befolyasolja egy masik tulajdonsag es stb stb tehat onmagaban egyik tulajdonsag se pozitiv, vagy nem is tudom hogy fogalmazzak es áhh ezt még lehetne bonyolitani, de azt mar nem biztos hogy mindenki értené, meg nincs energiam konyvet irni:D es ezert nehez amugy ertelmes dolgokrol beszelgetni, mert ugymond nincs ra ido.. en nem is csodalkozok rajta hogy az emberek szinte csak felszines dolgokrol beszelgetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!