Olyan nagy gond, ha 175 centis lányként nem vagyok képes esélyt adni alacsonyabb srácoknak?
Miért nem tudják megérteni, hogy az nekem nem megy, és bunkóznak helyette? Van egy csomó alacsony csajszi is.
Nem nézem le ezeket a srácokat, hisz nem tehetnek róla, egyszerűen nekem nem megy, hogy nőnek érezzem magamat mellettük.
16:
"Csak azért kérdezem, mert mindkettő egy megváltoztathatatlan adottság, mégis sok nőnek fontosak, ezért sok férfi kerül hátrányba ezek miatt."
Nem feltétlenül neked írom, csak erről eszembe jutott, hogy egyébként nagyon sokan igazságtalannak tartják, hogy a másik nem megváltoztathatatlan vagy csak nagyon nehezen (pl. plasztikai sebészettel) megváltoztatható tulajdonságok alapján ítél.
Nos, el kell mondjam, nem vagyunk adottságokban egyformák, az intelligencia is nagyobb részt genetikai adottság, de amely része nem, az is majdnem teljesen eldőlt már gyerekkorban. A női szépség is nagyrészt adottság és csak kisebb részt változtatható. Hogy mennyire vagy egészséges, az is mondjuk fele részben múlik rajtad, másik része adottság. Nincs és nem is lehet abban az értelemben igazság, hogy akkor ne lehessenek olyan preferenciáink, hogy született tulajdonságot ne vegyünk figyelembe, akár mi férfiak, akár a nők, vagy akár a munkáltató, ha két lehetséges alkalmazott között dönt állásinterjún.
Még mindig 22-es vagyok. Azt hozzáteszem, az viszont diszkdimináció, ha valakit egy irreleváns tulajdonság alaoján hoznak hátrányos helyzetbe. Pl. backoffice munkakör esetében nem elég jól néz ki, nem elég magas vagy túl magas, stb., stb. A mozgáskorlátozottak esetében meg nem véletlenül vannak törvények az akadálymentesítésre.
De párválasztásnál a külső, és ebben a magasság is benne van, teljesen normális, ha szempont.
Nem gond!
Inkább akkor van gond amikor a 170 alatti nők is magasabb férfiaknak adnak csak esélyt!
Első válaszoló vagyok, ennyien lepontoztak? Tényleg ennyi a frusztrált férfi itt gyakorin? :D
Akkor mi lenne a jó válasz? Hogy nem döntheti el egy egy ember, hogy ki tetszik neki meg ki nem vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!