A szülő nem hibás abban ha a gyereke csak minimálbért keres?
Szerintem nagyon is felelős egy szülő a gyereke életéért.
Nem robotok vagyunk…ha egy gyerekhez a szülei nem jól állnak hozzá kisgyerekként akkor az gyönyörűen beleég a személyiségébe.
Az agynak vannak olyan részei amik kiskorban tudnak csak kifejlődni.
Ha a szülő nárcisztikus és a gyerek igényei nincsenek kielégítve ilyen téren akkor egy sérült ember lesz felnőttként.
Innentől lefelé a lejtőn.
Nem tanulja meg beosztani a pénzt mert soha nem tanították meg neki, nem tudja magát értékelni mert a szüleitől semmi figyelmet nem kapott és emiatt egy munkahelyen sem tudja megállni a helyét.
Önmagát teszi tönkre minden téren.
Ebben nagyon is felelős a szülő. Rohadtul.
Az a baj,hogy már maguk a szülők is sérültek és csak sodródnak az életben.
Fogalmuk nincs semmiről és ezért a gyereknek semmi értelmes dolgot nem tudnak átadni amitől ő több vagy másabb lehetne és ez egy generációkon átívelő rossz kör lesz.
Persze felnőttként már van választási lehetőséged és a szülőkre mutogatást nem lehet arra használni,hogy a felelősséget áttegyük másra.
Viszont baromira tehetnek a szülők ha a gyerek élete szerencsétlen.
43: felelős, de csak míg GYEREK.
Nekem egy harminc-negyvenéves ne siránkozzon itt hétszámra a GYK-n, hogy a szülei miatt nem lett belőle semmi....
rendszers nyígós kérdéseket kiírva!!!!!
De ez nem ilyen egyszerű,hogy “amíg gyerek”.
A személyiséged, aki ma vagy az nagyrészt a szüleidnek köszönhető.
Ők formálják amíg kicsi vagy. Az agyad azon része például ami problémákkal való megküzdési mechanizmusodat alakítja ki 6 éves kor után már nem fejlődik.
Sokan a berögződött rossz viselkedésmintákat nem tudják levetkőzni és megváltoztatni.
Mint írtam: nem robotok vagyunk.
Azt ami beleég az agyadba kiskorodban, amit a szüleidtől látsz azt rohadt nehéz tudatosan megváltoztatni felnőttként.
Ez nem “pszichomókus” meg “agyturkász” duma…ezek a tények.
45: ez a tipikus önfelelősség elhárítása, másra mutogatás!
Ilyen nincs, hogy predesztinálva van valaki a gyerekkora miatt.
Számtalan példa van rá, hogy ez nem igza.
Nézd meg, olvass utána, hogy Csányi Sándor (nem a színész), Mo. egyik leggazdagabb embere milyen körülmények közül jött....
Pont azt írtam ha olvastad,hogy nem lehet a rossz gyerekkor miatt a felelősséget magunkról lemosni.
Én csak tényeket közöltem,hogy a szülők igen is felelősek a gyerek sorsáért és felnőttként nehéz ezeket a viselkedési mintákat átírni az agyban pont azért mert annak a résznek a fejlődése lezárul.
"A személyiséged, aki ma vagy az nagyrészt a szüleidnek köszönhető."
Ez nem igaz, a személyiséged nagyrészt veleszületett dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!