Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szülő nem hibás abban ha a...

A szülő nem hibás abban ha a gyereke csak minimálbért keres?

Figyelt kérdés
Vannak szülők,akik szigorúak a gyerekeikhez,mondogatják nekik tanuljanak,hogy ne kelljen kevés pénzért szenvedniük,legyen egy jól fizető állásuk,a szokásos szövegeket.Na de mit tett a szülő hogy a gyerekének ne legyen olyan nehéz majd ha felnő?Sok felnőtt,szülők vagy akár nem szülők is osztják az észt a gyerekeiknek vagy a fiataloknak hogy mit hogy csináljanak.Na de mit csináltak ők?Elmentek a gyárba 8 órába,kaptak egy panellakást Kádár idejében,akkoriban jobban el voltak az emberek nem kellett annyira hajtani mint most,volt pénzed,nem kellett 5 helyen dolgoznod,el tudtál menni nyaralni,vettél autót,stb.Tehát ők is csak sodródtak az árral,ugyanúgy mint a mostaniak.Nem azért éltek jobban mint most mi,mert kiharcolták maguknak,hanem mert Kádár nem Orbán és nem Gyurcsány.Magyarul milyen alapon osszák az észt,ha nekik is csak 8 általánosuk van és ők is csak sodródtak az árral és gondolták majd lesz valami?F

2022. dec. 13. 11:37
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%
38-as vagyok. Amire én emlékszem gyerekkoromból, az a nagyon magas szintű élet. Csak apám dolgozott, ő tartotta el az egész családot. anyám két kézzel szórta a pénzt, naponta butikok, ilyen ruha olyan cipő, aranyékszerek zsákszámra, bunda stb. Apám vadonat új autóval jött haza egyik nap. Nyaralások állandóan, futotta mindenre. 80-as években volt ez.
2022. dec. 13. 16:33
 42/50 anonim ***** válasza:
100%
Akkor apukád nagy komcsi lehetett.
2022. dec. 13. 16:49
 43/50 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem nagyon is felelős egy szülő a gyereke életéért.

Nem robotok vagyunk…ha egy gyerekhez a szülei nem jól állnak hozzá kisgyerekként akkor az gyönyörűen beleég a személyiségébe.

Az agynak vannak olyan részei amik kiskorban tudnak csak kifejlődni.

Ha a szülő nárcisztikus és a gyerek igényei nincsenek kielégítve ilyen téren akkor egy sérült ember lesz felnőttként.

Innentől lefelé a lejtőn.

Nem tanulja meg beosztani a pénzt mert soha nem tanították meg neki, nem tudja magát értékelni mert a szüleitől semmi figyelmet nem kapott és emiatt egy munkahelyen sem tudja megállni a helyét.

Önmagát teszi tönkre minden téren.

Ebben nagyon is felelős a szülő. Rohadtul.

Az a baj,hogy már maguk a szülők is sérültek és csak sodródnak az életben.

Fogalmuk nincs semmiről és ezért a gyereknek semmi értelmes dolgot nem tudnak átadni amitől ő több vagy másabb lehetne és ez egy generációkon átívelő rossz kör lesz.

Persze felnőttként már van választási lehetőséged és a szülőkre mutogatást nem lehet arra használni,hogy a felelősséget áttegyük másra.

Viszont baromira tehetnek a szülők ha a gyerek élete szerencsétlen.

2022. dec. 13. 18:17
 44/50 anonim ***** válasza:
42%

43: felelős, de csak míg GYEREK.

Nekem egy harminc-negyvenéves ne siránkozzon itt hétszámra a GYK-n, hogy a szülei miatt nem lett belőle semmi....

rendszers nyígós kérdéseket kiírva!!!!!

2022. dec. 13. 18:44
 45/50 anonim ***** válasza:
59%

De ez nem ilyen egyszerű,hogy “amíg gyerek”.

A személyiséged, aki ma vagy az nagyrészt a szüleidnek köszönhető.

Ők formálják amíg kicsi vagy. Az agyad azon része például ami problémákkal való megküzdési mechanizmusodat alakítja ki 6 éves kor után már nem fejlődik.

Sokan a berögződött rossz viselkedésmintákat nem tudják levetkőzni és megváltoztatni.

Mint írtam: nem robotok vagyunk.

Azt ami beleég az agyadba kiskorodban, amit a szüleidtől látsz azt rohadt nehéz tudatosan megváltoztatni felnőttként.

Ez nem “pszichomókus” meg “agyturkász” duma…ezek a tények.

2022. dec. 13. 20:16
 46/50 anonim ***** válasza:
69%

45: ez a tipikus önfelelősség elhárítása, másra mutogatás!

Ilyen nincs, hogy predesztinálva van valaki a gyerekkora miatt.

Számtalan példa van rá, hogy ez nem igza.

Nézd meg, olvass utána, hogy Csányi Sándor (nem a színész), Mo. egyik leggazdagabb embere milyen körülmények közül jött....

2022. dec. 13. 20:21
 47/50 anonim ***** válasza:
59%

Pont azt írtam ha olvastad,hogy nem lehet a rossz gyerekkor miatt a felelősséget magunkról lemosni.

Én csak tényeket közöltem,hogy a szülők igen is felelősek a gyerek sorsáért és felnőttként nehéz ezeket a viselkedési mintákat átírni az agyban pont azért mert annak a résznek a fejlődése lezárul.

2022. dec. 13. 21:15
 48/50 anonim ***** válasza:
84%

"A személyiséged, aki ma vagy az nagyrészt a szüleidnek köszönhető."

Ez nem igaz, a személyiséged nagyrészt veleszületett dolog.

2022. dec. 14. 08:30
 49/50 anonim ***** válasza:
78%
A személyiség egyáltalán nem veleszületett dolog. A személyiségjegyek esetleg.
2022. dec. 14. 11:40
 50/50 anonim ***** válasza:
100%
Keveset is meg kell becsülni! Örüljön a szülő hogy a gyerekének egyáltalán van munkája
2022. dec. 23. 22:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!