A szülő nem hibás abban ha a gyereke csak minimálbért keres?
"4 maguk az idős emberek mondják akik akkor éltek hogy kaptak lakást,tudták venni autót,nyaralni mentek,családot alapítottak,mindezt úgy hogy 8 órában dolgoztak egy gyárban "
Nem mindenki kapott lakást. Nagyon sokan hosszú évek alatt építették fel a házukat. Nem generálkivitelezővel, hanem amikor volt megtakarított pénzük, vettek valamit az építéshez, és ismerős, rokon, saját munkával megcsináltak valamit a házon.
Az autóvétel sem olyan volt, hogy bement a szalonba és hozta is ki a kocsit.
Ez semmit sem jelent. Ők nem lennének most fiatalok (ez is általánosítás, a nagymamára például nem igaz), én meg nem lettem volna akkor fiatal, mint amikor ők. Emögött annyi van, hogy a többség ahhoz ragaszkodik, amit ismer, ami számára kedves, nem jelenti (feltétlenül) azt, hogy egyes generációk jobbak, mint mások. Egyszerűen mások a körülmények.
Igen, jelenleg nagy a bizonytalanság, de a történelem nagyrészében szintén jelen volt. Szerencsére ismerhettem a dédnagymamámat, tavaly hunyt el kilencvenhárom évesen, de előtte sokszor beszélgettem vele a fiatalságáról és hidd el, az ő életében sem volt soha idegen fogalom a bizonytalanság, épp ellenkezőleg.
23/L
Kaptak lakást??? Talán bérelhettek. Az én családomban soha senki nem "kapott" lakást. Bérelni most is bérelhetsz
A valóságban meg sokak lakást szétlőtték a háborúban.
15öshöz
Amúgy ja, régen egy házépítés úgy nézett ki, hogy
1. év: építesz egy kb 2x3 méteres fasufnit, amiben elfér 1 vagy 2 ágy, egy villanyrezsó és egy szék egy lavorral. Itt fogsz lakni a következő pár évben, amíg építed a házadat.
Megásod az alapokat a háznak.
Télen megveszed a falazásról szóló szakkönyveket és elméletben megtanulod az alap kőműves munkákat.
2. év: a tanultak alapján felhúzod a falakat.
Télen megtanulod a tetőépítés lényegét.
3. év: tetőzés
Télen: belső burkolás, elektornika megtnaulása
4. év: belső burkolás, elektronika.
Végre beköltözhetsz a sufniból az épületbe.
Természetesen emellett nyomnod kellett a napi 8at a gyárban, ráadásul a falazás sem úgy ment, hogy megrendeled az anyagot és lesz, hanem hajnali 4kor leparkolsz a téglagyár előtt és reggel elsőként lecsapsz, mert amúgy reggel 10re már elfogyott a tégla.
Biztos sokkal jobb világ volt, mint most, amikor fizetsz egy cégnek és 1-1.5 év alatt megépítik kulcsrakészen..
Szükségtelenül túl van bonyolítva az élet!
Volt élet GPS, internet, wifi és digitális kütyük nélkül is!
Most ez úgy hangzik, mint ha a sötét középkort éltetném!
Nem!
Nem arról van szó, hogy ragadjunk meg a lovagkorban és ne használjuk a tudományos fejlesztések vívmányait, de azt azért már csücskösnek tartom, hogy az illemhely előtt sz@rhatja magát össze az ember, ha nem tudja idejében átutalni interneten a WC használati díjat és nem sikerül időre bepötyögnie a latrina ajtajába a 256 karakter hosszú ASCII kód formátumú jelszavát!
Maradjunk már azért meg a józanság talaján!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!