Csak nekem nincs mostanában semmilyen ünnepi hangulatom?
Sosem voltam igazán oda a karácsonyi időszakért, de valamilyen szinten jól esett, hogy ilyenkor lelassul picit a világ.
Viszont mióta megjelent a Covid elleni oltás, illetve a Fidesz megint kormányra jutott, akkora széthúzás és gyűlölet van az emberekben egymás iránt, amire szerintem korábban nem igazán volt példa.
És azt is érzem, hogy az embereknek sincs annyira most ilyen "karácsonyi" hangulata, mindenki szomorú, elhidegült a másik embertől, és agresszív, valamilyen szinten úgy érzem magam most az emberek között, mint amikor bekerülsz egy olyan társaságba, ahol az emberek utálják egymást, és ettől kellemetlenül érzed magad, és bármennyire próbálom beleélni magam a karácsonyi időszakba, egyszerűen nem jön semmi hangulat. Attól még csak rosszabb, hogy látom, hogy mindenki Instagrammon mennyire "hangulatban" van már, nálam meg semmi :D
Valakinek valamilyen tipp ez ellen?
Hozd magad hangulatba és zárd ki a külvilágot!
Díszítsd fel a lakást, hallgass régi karácsonyi zenéket stb.
Én mindig azt éreztem, hogy karácsony előtt mindenki rohan, kapkod, türelmetlen és szétesik.
Ki hol ünnepel, mikor hova mennek, kinek milyen nyvajája van a kajával, A menü, B menü, ilyen-olyan ajándék, ennyi pénz ennek, olyan ajándék annak. Borzalom.
Majd a karácsonyi szezon után leengednek, lelassulnak.
Ha jobban akarod magad érezni akkor hallgass karácsonyi zenét, nézz ünnepi filmeket, díszíts, csomagolj, illatgyertya, menj vásárba, karácsony mintás ruhák felhúzása és fogyasz kevesebb közösségi médiát. Az utolsó tanács nem a karácsonyra, hanem általánosságra vonatkozik. Nem kell a felesleges megfelelési kényszer.
Tippem nekem sincs ellene; próbálkoztam karácsonyi zenékkel, sorozatokkal, videókkal, de aligha volt sikerélmény. A szezonális sütik sem voltak túl sikeresek ilyen téren, de legalább finomak és kapósak voltak :D
Nem tudom, mennyire vigasztal a tudat, de nem vagy vele egyedül; nekem sincs semmi ünnepi hangulatom. Az országban lévő gyűlölködés miatt is, meg bárkivel beszélgetek, lépten-nyomon mindig a politika lesz a téma, ami megint csak fröcsögésbe torkollik.
Meg igazából nekem egy pillanat alatt ment el a mostani egyetemi félévem, és még mindig nem tudom elhinni, hogy pár nap és karácsony. Valahogy megállt az idő október végén :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!