Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hány éves korodban, és hogyan...

Hány éves korodban, és hogyan kezdted el érezni, hogy "nekiálltál öregedni"?

Figyelt kérdés

Nemrég múltam 31, és olykor azért már eszembe jut, hogy; hű, ennél már csak lejjebb lesz?

A saját példámból kiindulva, egyelőre nem érzek semmi effélét, sőt. Több energiám van, sokkal jobban bírom a munkát, mint tíz éve - a hálószobában sem tapasztalok egyelőre semmi változást, még talán jobban is kívánom a szexet. A bulik, éjszakázás sem jelent gondot, az italt is sokkal jobban bírom, mint a 20-as éveim elején. Semmiféle mozgásszervi, vagy egyéb egészségügyi gond egyelőre. Valahogy, nagy átlagban jobban élvezem, és tudom élvezni az életet most.

Esetleg annyi, hogy talán alapjáraton fáradtabbnak érzem magam minden nap - viszont alszok mint a tej, amikor akarok, és jól - és ebből kevesebb is elég.

Ti milyen változásokat tapasztaltatok a kor előrehaladtával? Milyen egyéb "tünetek" jöttek elő nálatok 30-40 között, 40-50 között, stb.? Meddig élvezhető az élet, optimális esetben, ha teszünk is érte?

Persze, mindenkinél mások az egyéni körülmények, de én most rátok vagyok kíváncsi, a ti tapasztalataitokra, tanácsaitokra.

2022. dec. 2. 11:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
#9 Az anyukámtól örökölt szív betegségem, és az ebből adódó folyamatos fáradtságom is biztos azért van, mert "nem voltam rendesen megnevelve, mindent megkaptam, el voltam kényeztetve, megsértődhettem mindenen, és mozgalmat indíthattam belőle" :D Ha 80 éves öreg bácsiként lenne benned ennyi utálat és általánosítás a fiatalok iránt, akkor még megérteném, de ez így 26 évesen elég durva.
2022. dec. 2. 13:28
 12/15 anonim ***** válasza:
Hűha 7, akkor én már halott vagyok, csak nem tűnt fel. 😃😃 5-ös voltam.
2022. dec. 2. 13:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

95 éves szomszéd néni csak legyintve mondta: Nem kell foglalkozni a korral!

Ezt örökre az eszembe véstem.

A magam tapasztalata alapján pedig azt mondhatom, ami öregít kívül belül, az a stressz, negativitàs.Amikor az ember elveszti, pontosabban, elengedi az illúzióit, hagyja, hogy túlságosan elnyelje a " valóság" és akkor kiég.

Mikor ilyen érzés környékez, gyorsan figyelmeztetem magam, hogy még nem áll szándékomban ràlépni az öregedés útjára.

47/n

2022. dec. 2. 21:23
 14/15 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Fizikai tüneteket nem igazán azon túl, hogy kevésbé bírom a bulizást, de ez lehet, hogy annak is betudható, hogy volt olyan időszak, hogy 20onévesen heti 2-3 buliban is megfordultam, most már kb havonta egyszer jutok el koktélozni vagy borozni és akkor is legkésőbb 1-kor már alszok, egyszerűen nem vagyok már úgy hozzászokva, illetve igényem sincs nagyon többre, mert máshogy eresztem ki a gőzt.

A szex 30 felett lesz csak igazán jó, amúgy, a mozgásszervi bajok meg ezek csak akkor jönnek, hogy ha az iskolából/egyetemből munkába átállás komoly életmódbeli váltással is jár pl. hirtelen ülőmunka vagy hajolgatós meló, ami 30 felett épp már ki tud csúcsosoni mozgásszervi problémákban, hát-nyak és derékfájásban, pl én az ülő munka miatt hajlamos vagyok a hátfájásra, de masszázzsal meg rendszeres mozgással edzéssel nincs semmi bajom.

Egyébként bőven nem érzem magam idősnek, sőt.

2022. dec. 2. 23:04
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Nagyon konstruktívak, tanulságosak, de főleg érdekesek voltak!
2022. dec. 2. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!