Magyarországon miért mondják mindig rám, 100% zsidó emberre, hogy cigány?
Figyelt kérdés
Gyerekkorom óta cigányként kezelnek. Pl. biztos lopok, már az általánosban ez ment. Sokan rámmondják, hogy milyen rendes cigány vagyok, stb. A tipikus elöítéletek. Amikor bemutatkozom, akkor már dereng nekik, hogy ez nem éppen cigány név, de vannak olyan buta emberek, akik rákérdeznek, hogy Németországban születtem, hogy ilyen nevem van? (Mert ott manapság is minden gyereknek német vezetéknevet adnak a sajátja helyett ugye) Akkor szoktam elmagyarázni a dolgot. Mindkét ágon teljesen zsidók vagyunk, nincsen nem zsidó a családban. Nem tartom a vallást, nem járok kipában, nincs pajeszom, stb. ami zsidókra vetített elöítélet. Aki látott már zsidó embert, az tudja, hogy az vagyok, nem kell ahhoz a karikatúra nagy orr amit beleneveltek az emberekbe. Ha tudnák az emberek, hogy a tévében általuk csodált emberek hány százaléka is zsidó … Amikor véletlen szóba kerül xy müsorvezetö, hogy távoli rokonom, akkor csak néznek, hogy “hát de ö nem…” Vicces az ilyen helyzet. Bár az se jobb ha antiszemita megjegyzéseket tesznek, de nem értem miért nem tudnak megkülönböztetni egy zsidót és egy cigányt. Ennyire zsigeri rasszista lenne manapság is mindenki? Több évet éltem külföldön, kérdés se volt. Azt hittem megváltozott mára itthon. De amikor hallotta a feleségem, hogy az egyik bolti eladó az ört rámküldi, hogy idézem “menj azután a nem ma barnult pasi után, hátha lopni akar” akkor ….2022. nov. 30. 23:53
11/12 anonim válasza:
Deutsch Tamásra is azt mondják, hogy zsidó de teljesen cigánynak néz ki. Lehet nálad is ez a helyzet.
12/12 anonim válasza:
#11 Dajcstomi zsidó is, büszkén vállalja, plusz mi más lehetne egy fideszes politikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!