Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miért mondják...

Magyarországon miért mondják mindig rám, 100% zsidó emberre, hogy cigány?

Figyelt kérdés
Gyerekkorom óta cigányként kezelnek. Pl. biztos lopok, már az általánosban ez ment. Sokan rámmondják, hogy milyen rendes cigány vagyok, stb. A tipikus elöítéletek. Amikor bemutatkozom, akkor már dereng nekik, hogy ez nem éppen cigány név, de vannak olyan buta emberek, akik rákérdeznek, hogy Németországban születtem, hogy ilyen nevem van? (Mert ott manapság is minden gyereknek német vezetéknevet adnak a sajátja helyett ugye) Akkor szoktam elmagyarázni a dolgot. Mindkét ágon teljesen zsidók vagyunk, nincsen nem zsidó a családban. Nem tartom a vallást, nem járok kipában, nincs pajeszom, stb. ami zsidókra vetített elöítélet. Aki látott már zsidó embert, az tudja, hogy az vagyok, nem kell ahhoz a karikatúra nagy orr amit beleneveltek az emberekbe. Ha tudnák az emberek, hogy a tévében általuk csodált emberek hány százaléka is zsidó … Amikor véletlen szóba kerül xy müsorvezetö, hogy távoli rokonom, akkor csak néznek, hogy “hát de ö nem…” Vicces az ilyen helyzet. Bár az se jobb ha antiszemita megjegyzéseket tesznek, de nem értem miért nem tudnak megkülönböztetni egy zsidót és egy cigányt. Ennyire zsigeri rasszista lenne manapság is mindenki? Több évet éltem külföldön, kérdés se volt. Azt hittem megváltozott mára itthon. De amikor hallotta a feleségem, hogy az egyik bolti eladó az ört rámküldi, hogy idézem “menj azután a nem ma barnult pasi után, hátha lopni akar” akkor ….
2022. nov. 30. 23:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem inkább utóítélet? Nem lehet, hogy azért küldte rád a boltos az őrt, mert már kitapasztalta milyen színű emberek után ürülnek ki polcok a pénztárgép gyarapodása nélkül?
2022. nov. 30. 23:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez elég zavarosra sikeredett... Ha jól értem, az a problémád, hogy miért néznek cigánynak, ha zsidó vagy. Ez se nem rasszizmus (mert te írtad, hogy egyesek szerint "rendes cigány" vagy), se nem antiszemitizmus, mert a zsidóságodról ezek szerint nem is tudnak (legalábbis külső alapján). Viszont ha cigánynak látszol, akkor nem meglepő, ha a boltos óvatos, mert nagyon rossz tapasztalataik vannak velük kapcsolatban.
2022. dec. 1. 00:22
 3/12 anonim ***** válasza:
42%

Hasznalj feher alapozot. Van vizallo valtozat.

Vagy mindemt rendelj.

Magyarorszagon a ciga nyokat mindehol utaljak kinezik.

2022. dec. 1. 00:46
 4/12 anonim ***** válasza:
44%
A zsidó egy vallás, a cigány egy nemzetiség. Nem zárják ki egymást.
2022. dec. 1. 02:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert a legtöbb ember nem antropológus, a kinézeted alapján meg az általuk ismertek közül leginkább a sztereotipikus romának felelhetsz meg. Én már láttam olyat hogy az olaszt nézték romának, egyszerűen mert a hasonló kaliberű emberek akik reálisan nagy valószínűséggel előfordulnak a környezetében nem olaszok, hanem általában romák.
2022. dec. 1. 03:07
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"(Mert ott manapság is minden gyereknek német vezetéknevet adnak a sajátja helyett ugye"

WTF...?????

Akkor véletlen lenne a többmillió török-arab-stb. eredeti vezetékneve?

LOL

2022. dec. 1. 09:56
 7/12 anonim válasza:
100%
Gondolom szefád vagy és barnább, mint a magyarországi askenázi elit. A média is egybemossa a kettőt, főleg a félvérek miatt, mint LL Junior, Emilio, Orbán Viktor. Az egyszerű ember sajnos már nem ismeri a fajtajellegeket.
2022. dec. 2. 19:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Kafka az író is kissé romás volt, ha ez megnyugtat. Talán őt is nézték cigánynak.
2022. dec. 6. 19:13
 9/12 Darius- ***** válasza:
52%
Mondjuk a beszédmodod primitiv és durva ? Gondolok erre, ha kulsoleg nem hasonlitasz rajuk. De ez csak tipp, természetesen nem ismerhetlek.
2022. dec. 7. 01:11
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#4 A zsidó egy vallás és etnikum is.
2022. dec. 13. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!