Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tudatos álmodni akarok, de...

Tudatos álmodni akarok, de keresztény vagyok és nem érzem helyesnek. Valaki tud erről vmit? A kereszténység elfogadja az ilyen dolgokat?

Figyelt kérdés

A tudatos álmodás nem ezotéria.

Köszönöm a válaszokat!

2022. nov. 30. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod, te vagy keresztény.
2022. nov. 30. 21:51
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Kerdezd meg a vallasos vagy ezoterias reszlegen 😃 de amugy nemigazan lehet iranyitani..
2022. nov. 30. 22:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
nem hiszem, hogy mond erről bármit a biblia :D
2022. nov. 30. 22:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nem érzed helyesnek, akkor ne csináld. Azért olvass utána, nehogy belevessz valami démonos-szellemes-gyíkemberes mesébe ha esetleg mégis átéled.
2022. nov. 30. 22:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint a kérdés megítélésében az is szerepet játszhat hogy a keresztényegyház mely felekezetéhez tartozol. Amennyire tudom a Szent Írás erről nem rendelkezik, így ha nem tiltott úgy gondolom szabad csinálni.

Ámbár én úgy vélem a 4#snek van igaza. Ha elfogadjuk azt hogy a "lelkiismereted hangja" (azaz hogy nem érzed helyesnek) megegyezik az úr hangjával, akkor ne csináld.

2022. nov. 30. 23:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár ateista vagyok, de had mondjak valamit! Rendszeresen álmodok tudatosan, sokat gondolkodok ezen a "jelenségen". Arra jöttem rá, hogy a hívők és spirituális emberek is mind a csodát kutatják, a természetfelettiben hisznek, de a tudatos álmodással sajnos nem foglalkoznak igazán az emberek. Viszont pont, hogy a tudatos álomban tapasztalhatod meg ezt a "természetfelettit". Varázsolsz, repülsz, elmehetsz bárhova, találkozhatsz bárkivel és mindez olyan, mint a valóság. Ez hozzánk tartozik, bárki képes rá. Ha hivő lennék, biztosan úgy állnék hozzá, hogy van egy tudatállapot, amiben igazán kapcsolatba léphetnék istennel. Ha Isten teremtett minket, akkor a tudatos álmodást is, ami nem bűn, hiszen csak álmodsz, mint minden egyes nap. Csak tudatosan, ez a különbség.
2023. febr. 9. 15:36
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 ha nem bánod a kérdést, neked, hogy sikerült ezt rendszeressé gyakorolnod? Milyen módszerrel csinálod?
2023. febr. 9. 15:40
 8/8 anonim ***** válasza:
7-es, én régebben is rájöttem néha, hogy álmodok és fel tudtam magam bármikor ébreszteni, szerintem ezért is sikerült könnyebben. Nekem majdnem mindig a WILD technikával sikerült, bár akkor még nem tudtam, hogy ez egy technika. Mikor párommal összejöttem, akkor mindig 4-kor kelt én meg visszaaludtam miután elment melózni. Jött a hipnagóg állapot, tudatos maradtam közben és valahogy be tudtam lépni az álomba. Először nagyon meglepődtem, akkor olvastam utána ennek az egésznek. Az, hogy akkor sikerül, amikor csak akarom azt szerintem annak köszönhetem, hogy nappal sokat gondolok rá és visszaalváskor is úgy "programozom" magam, hogy tudatosan fogok álmodni. De azt is tudni kell, hogy a WILD elég necces néha, mivel a hipnagóg állapotban vannak hallucinációk és nagyon nehéz úgy tudatosan nyugodt és ellazult maradni, hogy közben zúg a szoba, melletted motyog valaki és néha még azt is érzed, hogy hozzádér. Szóval a hipnagóg résznél kell mozdulatlan, nyugodt maradni és akkor tudsz tudatosan elaludni. A többi módszert még nem használtam, nekem ez bevált. Ha van bármi kérdés, írj nyugodtan.
2023. febr. 9. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!