Szerintetek is jól tettem, hogy szóltam a kalaúznak és kitessékeltettem a srácot a vagonból?
Ültem Zalaegerszegig menő IC járaton, és egy nyugdíjas néni mellé beült egy anyuka a kisbabájával, mivel mellé szólt a jegye, látszólag az idősebb néni nagyon ideges lett ettől.
Majd egy idő után, kb 40-50 perc utazás után, átült velünk szembe, mert ott még üresek voltak a székek, és a mellettem ülő 20-on pár éves csávónak miközben ült be, többször belerúgott a lábába véletlenül, mert a srácnak picit ki volt nyújtva a lába (nem nyúlt át teljesen, hanem a felezővonalnál picit kijjebb nyújtotta a lábát)
Erre a srác nagyon flegmán kivette a fülhallgatóját, hogy és azt mondta a néninek, hogy hé banya én is azon járok, esetleg letisztítod most a cipőmet is ha már nem bírtál a seggeden maradni?
Itt már ment a veszekedés a srác nagyon alpári és gusztustalan módon beszélt a nénivel, ha én is férfi lettem volna biztos kapott volna ezért egy pofont tőlem.
Majd kicsivel a veszekedés után a srác felállt és szándékosan úgy, hogy párszor rálépett a néni lábára teljes erőből, illetve párszor bele is rúgott a bokájába.
Nekem itt telt be a pohár, szóltam a kalaúznak, hogy azonnal távolítsa el a srácot mert behúzom a vészféket, és kihívom a rendőröket, a kalaúz pedig kis veszekedés után kitessékelte a srácot.
A gyomrom felfordul az ilyen nagypofájú tiszteletlen emberektől, és elegem van abból, hogy az ország ilyen IQ és EQ nulla emberekkel van tele.
Pedig én is mindig átülök máshova ilyenkor, ha van hely.
A megoldás annyi hogy nem taposok mások testrészeire, szóval sose volt még balhé ebből. 🤷♀️
Persze, hogy jól tetted!
A srác csinálta a feszkót, te meg nem azért vetted meg a vonatjegyet, hogy az ő műsorát hallgasd.
Amit csinált garázdaság + könnyű testi sértés. A garázdaságból simán lehetett volna bírósági ügy is. Olcsón megúszta azzal, hogy kiment a fülkéből.
Egyébként minden tömegközlekedési vállalat utazási szabályzatában benne van, hogy az utazásból kizárható az, aki így viselkedik. Konkrétan a MÁV Személyszállítási Szabályzatában szó szerint így szerepel:
"A vasúti társaság a személyszállítást megtagadhatja, illetve az utast a személyszállításból kizárhatja, ha az utas
a) botrányosan viselkedik, vagy más módon a többi utast magatartásával zavarja,
......"
Úgyhogy a srác örüljön, hogy a kalauz nem szállította le a következő állomásnál.
Nem az a kérdés, igaz-e a történet. Az a kérdés, hogy jutott idáig a társadalom, hogy a kommentelők túlnyomó többsége az idős asszonyt SZÁNDÉKOSAN bántalmazó fiatal srác mellé állt, és a srác lábába VÉLETLENÜL belebotló nénit meg elmondták mindennek.
Ha van üres hely, mindenkinek szíve joga oda ülni, ahova szeretne. A srác akkor viselkedett volna korrekt módon, ha behúzza a lábát, amíg a néni elhelyezkedik. Ez életkortól független elemi udvariasság.
Amennyiben pedig a történet pont úgy esett meg, ahogy ide le van írva, úgy a srácot fel kellett volna jelenteni. Ennél kevesebbet nem érdemel.
Mindazonáltal, a történet számomra kitaláltnak tűnik, vagy legalábbis kiszínezettnek, de, ahogy irtam, nem is ez a lényeg, hanem inkább a többségi kommentek primitívsége. Rossz irányba halad a világ, az már biztos. Szerencse, hogy azért a való életben nincs ennyi bunkó fiatal, csak, nem tudom miért, itt a GYK-n gyülekezik belőlük aránytalanul sok.
Nem tudom, mikor jutott odáig a társadalom, mikor valaki a korára hivatkozva BÁRMIT megtehet.
Kíváncsi lennek a vén sz@rok reakciójára, ha egy gyerek rúgna párszor a lábukba "véletlenül"...
Ugyan mit tett szegény néni, és mikor hivatkozott a korára??? Egyszerűen átült a vonaton egy másik, üres helyre, és ezenközben véletlenül megrúgta a srác kinyújtott lábát. Mindannyiunkkal csomószor történt már ilyesmi, voltunk már rugdosók és rugdosottak is. Ennek kerítesz te ekkora feneket?
És, ha nem egy idős nő, hanem egy fiatal csaj teszi ugyanezt, annak is szántszándékkal a lábára lép és durván megrugdossa a srác, ugye?
Vagy mégse? Csak az idősek részesülhetnek ilyen "különleges" bánásmódban, igaz-e?
Nem az idősek, hanem, sajnos, ti hiszitek azt magatokról, hogy bármit megtehettek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!