Szerintetek miért lehet az, hogy valaki gimnázium 12. osztály félév végéig azon az állásponton van gimi után semmilyen matematikát nem akar látni az életében, majd jelentkezik tanárira(ugyanabban a tanévben) és az egyik szakjának a matekot választja?
#7 Ez így biztosan nem működőképes. Nem kell nagy utánajárás, hogy egyértelmű legyen, hogy attól még, hogy tanárin van, nem csak a középiskolás anyagot fogja tanulni az egyetemen. Sőt, tuti, hogy az emelt szintű érettségi követelmény anyagát nem tudja, amikor dönt, mert ha ő matekot látni nem akart az életében soha többé, fixen nem emelt érettségire készült.
Na meg az egyetemi matekra visszatérve, nekem van pár közös órám a matek tanárisokkal. Már az első félévben vannak olyan tárgyak nekik is, amihez fixen nem elég a középiskolai tudás, magasabb szintű tananyag, ha lusta megtanulni, akkor az már instant bukás kb. Egyetemet végezni meg csak kéne, ha már tanítani akar.
De egyébként én ismerek olyat, aki pont úgy van matek tanárin, hogy 12. felvételi jelentkezésig ő úgy volt, hogy matekot látni nem akar az életében. Csak mindenképp tanár akart lenni, eredetileg az volt a koncepció, hogy angol-magyar, csak benézte és nem jelentkezett emelt angol érettségire, mert azt hitte mindegy melyik az emelt, aztán kiderült, hogy nyelvszakoknál nem mindegy, és a magyar nem lesz jó. És ja, választott valamit az angol helyett, amit nem utál, nem kell még egy érettségit tennie, ha már ősszel előrehozottazott infóból, és nem kell alkalmasságira menni(művészeti tárgyaknál, tesinél van ilyen). Tehát nála az volt, hogy válogathatott, hogy a magyar már adott, a törit nem szereti, az angol emelt érettségi nélkül kilőve, infót se szereti, csak megcsinálta, etika az kb jelentéktelen tölteléktárgy, akkor maradt a matek. De amúgy meglepően jól megy neki, mármint a közös tárgyainkra szoktunk együtt készülni, és van, hogy ő segít nekem, holott én általános óta folyamatosan arra készültem, hogy ezen a szakon legyek, tehát emelt érettségi, versenyek, felkészítők, magánórák, ő meg lesz, ami lesz alapon készül a közép érettségire, ha két jegy közt áll, akkor talán elmegy egy versenyre, de arra se készült soha, és utolsó pillanatban gondol egyet, hogy akkor legyen matek. :D
Változott, meggondolta magát, van ilyen. Ha azóta megy neki a matek, jó belőle és érdekli, akkor hajrá!
Én ugyan nem akarok matektanárira menni, de egészen idáig azt hajtogattam, hogy olyan szakra nem megyek soha, ahol matek van. Most mégis olyanra készülök, ahol matek IS van, miután bekerültem a bölcseszkarra, ahol ugyan nincs matek, de a szak nem jött be.
8
Ezt nem tudtam, közöm sincs a felsőoktatáshoz, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!