Ha mennek a fejembe zeneszámok szinte mindig meg van hogy át is költöm őket, akkor normális vagyok?
Figyelt kérdés
Másnál is előfordul ilyen hogy meghallgat egy számot aztán órákig esetleg napokig az megy a fejében?#zene #átköltöm
2022. nov. 23. 14:25
2/7 anonim válasza:
Persze, nekem mindig zene jár az agyam mélyén, amikor épp nem töröm nagyon a fejemet valamin. Dallamtapadásnak hívják, amikor egy dallam annyira tetszik, hogy megragad a fejedben. Az is teljesen normális, ha átírod egy kicsit. Általában pár sor marad meg az emberben, és képes azt ismételgetni órákon át magában, ha közben másra is figyel, de nyilván ez függ a memóriádtól is, meg attól is, hogy mennyire fülbemászó maga a dal.
3/7 anonim válasza:
Hát...én a "Gyere és táncold át velem az éjszakát" c. Soho Party slágert sokáig úgy énekelgettem hazafelé, hogy "Gyere és mázold át velem a fél szobát", és köszönöm, normális vagyok. 😊
4/7 A kérdező kommentje:
3-as akkor megnyugodtam. Olvastam róla, ez normális dolog, az emberek 90 százalékát érinti. Én nagyon muzikális alkat vagyok alapból is.
2022. nov. 23. 15:22
5/7 anonim válasza:
Persze...
"Ez a nap már tönkre ment
A kislány iskolába ment
Hát én mit tegyek?
Én is felmegyek
Könnyebb már az iskolatáska
Lehet szép napos délelőtt
Együtt járnak most iskolába
S Peti mindig meghágja őt"
6/7 anonim válasza:
Igen, ez normális. Az ángol úgy mondja, hogy "beragad a fejébe" a zeneszám.
7/7 Senior Séf válasza:
Tollahullott, öreg csóka vagyok, de soha meg nem fordult a fejemben, hogy ne lennék normális, csak mert gyakran dallamtapadásom van. Reggel, amint kipattan a szemem, beindul a fejemben a lejátszó, és egész nap eláraszt (sokszor ugyanaz) a melódia. Ha egyedül vagyok a vízparton, énekelni is szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!