Miért nem bízok magamban és a döntéseimben?
Utolsónak van igazságtartalma.
Különben pedig.
Ha erkölcsi tartalmú dologról van szó.
Ítéld meg, hogy jól cselekszel-e:
Ehhez használd Isten útmutatását.
Azaz(Fontossági sorrendben is így van.):
1. Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből, és minden erődből.
2. Szeresd embertársadat, mint önmagadat. (Ez abban mutatkozik meg, hogy úgy cselekszel vele, ahogy te szeretnéd, hogy veled cselekedjenek. Szeretettel.)
Ha ezeket cselekszed, biztos lehetsz benne, hogy jól teszel.
Az Isten dolgairól pedig a Bibliában olvashatsz részletesebben. Az Újszövetséget javasolnám először, ha még nem olvastad.
Ha pedig nem erkölcsi kérdésről van szó, hanem például olyanokról, hogy milyen szendvicset egyél, lemenj-e focizni, mikor ettől semmi nem függ, sétálj-e egyet, ha ebből nem fakad semmi rossz, nyugodtan hagyatkozz arra, hogy mi esik neked jól. Ha az nem gonosz, rossz dolog, jó dolog azt tenni, ami nekünk jó és örömöt okoz.
Remélem tudtam segíteni. : )
Jézus feltámadt és örökké él.
Aki hisz Őbenne, örök élete van.
Utolsó alatt az #5-ösre gondoltam. Bocsi, azóta írtál.
(#7-es választ adó vagyok.)
És persze abba, hogy Istent szereted beletartozik, hogy az Ő akarata szerint cselekszel.
(Szintén #7-es)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!