Hogyan tanuljak meg lesz.rni mindent?Hogy ne vegyek mindent a szívemre?
A videók, könyvek, cikkek önreflektálni tudnak segíteni, de mivel magadról nem tudsz diagnózist felállítani, ezért nem is fogod tudni célirányosan kezelni a szorongásos és depresszív problémáidat, hacsak valami csoda folytán bele nem trafálsz és magadtól képes vagy hatalmas lelki erőt felhalmozni a változáshoz.
Érdemes szakemberhez fordulni, ha már nagyon aggasztó méreteket öltenek a dolgok. Az aggasztót úgy értem, hogy ha őszintén magadba nézel, úgy tűnik aggasztónak-e és eleged van-e már belőle, nem pedig úgy, hogy mit akarsz mutatni másoknak, vagy hogy mások hogyan értékelnék a helyzetedet.
Trükkös csavar a dologban, hogy a minden és mindenki lesz*rása valójában egyenlő a saját magad lesz*rásával. A cél nem a problémák eltaszítása kellene, hogy legyen, hanem az, hogy mosolyogva oldd, vagy engedd el őket :)
"Trükkös csavar a dologban, hogy a minden és mindenki lesz*rása valójában egyenlő a saját magad lesz*rásával."
Ezt így még senkitől nem hallottam, köszönöm 12-es :)
Lehet, hogy neked nem pont ez, de nekem pl. érdekes volt:
„A Gyémánt szútra azt tanítja, hogy vessük el a családunktól, a barátainktól, a munkatársainktól és a bolygótól való elkülönültségünk gondolatát. Ezek a tanítások arra sarkallnak bennünket, hogy megtapasztaljuk a kölcsönös létezés kézzelfoghatóságát, méghozzá ebben a pillanatban, és átéljük, hogy az identitásunk sokkal kiterjedtebb annál, mint amit feltételezünk.” Thich Nhat Hanh: A zen és a bolygó megmentésének művészete, vannak más könyvei is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!