Mit gondolsz nagynéném véleményéről?
részben igaz.Részben pedig nem.
A vallás véleményem szerint automatikusan alakult ki az emberré válás folyamatában.
Mivel az ember alapvetően akar tisztelni és imádni egy nála nagyobb lényt vagy entitást.Hogy miért?Azt nem tudom pontosan,de talán azért mert mi emberek félünk a haláltól.
És az a tudat hogy van oda fent egy nagyobb teremtő,megkönnyiti azt a tudatot,hogy minden úgy lesz ahogy a jó isten akarja.Kvázi az ember képletesen szólva lehajthatja a fejét egy nála nagyobb entitás térdére és megpihenhet attól a szörnyű tudattól,hogy bármikor meghalhat.Meg hogy ne szenvedjen attól a tudattól hogy neki keljen mindent "kézben"tartani.
De nem vagyok szociológus sem pszichológus,csak megérzés és megfigyelés.
Aztán az évezredek során erre rájöttek emberek hogy ezt lehet használni arra is,amit a nagynénéd mondott.És használták is.Sőt,használják is,csak már talán nem olyan nagy mértékben.
Szerintem a vallás egy eszköz,amit lehet jóra és sajnos lehet rosszra is használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!