Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondolsz nagynéném vélemén...

Mit gondolsz nagynéném véleményéről?

Figyelt kérdés
Nagynéném szerint, vallás a befolyásolható emberek felletti uralomra lett kitalálva. Bűntudatot , félelmet kelltenek az emberekben, hogyha nemjár gyülibe vagy templomba nem adakozik egyháznak akkor pokolra jut stb. Ezt mondtam a lelkésznek és aztmondta nagynénémet a Sátán erős láncon tartja szellemben hog ne lássa Krisztus világosságát. Nagynénémnek elis mondtam pásztor véleményét , nénémszerint ez a szöveg manipulálás félelemkeltés, hátha az illető mégis eljár gyülibe, néném szerint papok pásztorok is húsvér emberek őkse felkentek csak beképzelik maguknak . Nekik ez egy szakma úgymint másnak villanyszerelö vagy pèk. Ember még nem látta se Sátánt se Istent. Lehet egyik se létezik. Bár ő hisz Istenben de aztmondja benne él nemkell ehhez felekezet csak embernek kell maradni.
2022. nov. 17. 08:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Nagynénéd egy értelmes ember
2022. nov. 17. 08:24
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Én is így látom, mint a nagynénéd. Nagyon jól mondja.
2022. nov. 17. 08:27
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Ez marhaság.

Az egyházak, az intézményesítés, a szekták mögött valóban lehet olyan szándék, hogy nagyobb embertömeget kontroll alatt tartsanak, hogy minél kevesebb olyan ember legyen, aki firtatja a hitünk valóságát.

De maguk a vallások szervezetlenül biztosan nem ezért jöttek mind létre.

2022. nov. 17. 08:27
 4/12 anonim ***** válasza:
27%

Röviden: nagynénéd akkor téveset mondott, amikor azt állította, hogy a vallás tömegmanipuláció. Nem az. Nincs olyan tanírása a (történelmi) egyház(ak)nak, hogy aki nem adakozik a gyülekezetnek, az pokolra jut, ez baromság.

A lelkész viszont tömény hülyeséget beszélt. Csak megerősíti a nagynénéd téves állítását.

2022. nov. 17. 08:31
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Errol van egy jo reszlet Jokai Mor "Az arany ember" c. regenyeben. Tereza es a fotisztelendo parbeszede:

- Hát lelked üdvösségére mit sem gondolsz? Én meg akarom neked mutatni az utat a mennyek országába, s te önkényt a pokolra akarsz jutni? Hiszed-e a feltámadást? Hiszed-e a mennyországot?

- Nem hiszem. Nem is kívánom. Nem akarok újra élni. Akarok csendesen aludni a falevél alatt. Porrá fogok válni, s a fa gyökere fölszíja poromat, lesz belőlem falevél; más életmódot nem óhajtok. A zöld fa ereiben akarok élni, melyet magam ültettem. Nem is hiszek olyan kegyetlen Istent, aki nyomorult teremtéseit még az életen túl is szenvedni parancsolja. Az én Istenem kegyelmes úr, aki a halálban fűnek, fának, embernek pihenést ád.

- De nem az olyan megátalkodott gonosznak, aminő te vagy! Te poklok tüzére jutsz, az ördög marcangoló fogai közé.

- Mutasd meg nekem a szentírásból, hogy az Isten mikor teremtett poklot és ördögöt, akkor elhiszem.

- Óh! te istenkáromló asszony! Tüzet a nyelvedre! Hát még az ördögöt is el akarod tagadni?

- El is tagadom. Sohasem teremtett az Isten ödögöt. Ti teremtettétek azt magatok, akik ijesztgettek vele. De az ördögöt is rosszul alkottátok meg. Két szarvval és hasított patákkal. Hisz az ilyen állat fűvel él: az embert nem eszik soha.

2022. nov. 17. 08:31
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

"Ember még nem látta se Sátánt se Istent. Lehet egyik se létezik."

Az agyadat sem látta senki, szerintem nem is létezik, és te sem.

2022. nov. 17. 08:38
 7/12 Kólauborkával ***** válasza:
86%
Hát, a szövegben egy embert tart szoros láncon a Sátán, az pedig a pap….
2022. nov. 17. 08:39
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
Asszondja nem tomeg manipluacio xddd
2022. nov. 17. 08:54
 9/12 anonim ***** válasza:
76%
Persze a hivok ugyis azt hisznek amit mondanak :p
2022. nov. 17. 08:54
 10/12 anonim ***** válasza:
72%
Jajj, megint a pásztoros kérdező a szektájából?
2022. nov. 17. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!