Hogy ejtitek a waze nevű alkalmazást?
Figyelt kérdés
2022. nov. 12. 20:42
3/9 anonim válasza:
Vaze, itt mindenki vaze-zik nálunk.
4/9 anonim válasza:
A Waze tel-aviviak által lett feltalálva. Izrael hivatalos nyelve a héber, de beszélne ott arabul is, angolul is.
Meghallgattam Google fordítóban;
Arabul Véz-nek ejtik, angolul Vész-nek, héberül nincs opció visszahallgatni.
Tehát Véz vagy Vész szerintem tökéletes a kiejtésre.
5/9 anonim válasza:
"Véz"-nek szoktam hívni, de a családban, szó szerint, mindenki "vazze"-nak mondja. Így, kettőzött z-vel :D
6/9 anonim válasza:
Magyarosan 'vaze'-ként ejtem ki, de egyébként 'véz'-nek kellene ejteni, legalábbis angolul úgy szokták.
De sokszor szimplán azt mondom hogy dzsipszi, nem mindig nevén nevezem az appot.
8/9 anonim válasza:
Én is “véz”nek ejtettem, de amint a második ember kérdezte, hogy miről beszélek, azóta vaze. És úgy már mindenki egyből tudja 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!