Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi történik a környezetemben?

Mi történik a környezetemben?

Figyelt kérdés

Nemrég, kevesebb mint 1 éve még 140 kiló voltam, de azóta sikerült fogyni 30 kilót, és természetesen ez még nem a vége.

Már eléggé látványos is az, hogy fogytam, mégsem örülök neki 100%osan, mivel a környezetem, vagyis az osztályom és a közelebb álló barátaim úgy veszem észre minden elvesztett kilóval messzebb és messzebb kerülnek tőlem. Az osztály nagy részével már köszönő viszonyban sem vagyunk, mikor köszönök nekik, arra sem méltatnak, hogy rám nézzenek, konkrétan levegőnek vesznek, és csak olyan esetekben szólnak hozzám, ha valamiért a segítségem kell nekik. Mikor még nem látszott vagy alig látszott a fogyás jele annyira jól el tudtam velük beszélgetni, mindig a kedves, mosolygós, aranyos lánynak tartottak az osztályban.

De az ennél még szomorúbb dolog számomra, hogy a közelebb álló barátaim is mostanra messze kerültek tőlem. Van egy fiú, aki bár jól néz ki, viszont én semmiképpen sem akarok tőle sima, átlagos barátságnál többet, azért is mert ismerem a személyiségét meg még pár egyéb ok, viszont jól esik és önbizalmat ad a barátsága, illetve az, ha megölel, de a lényeg, hogy mikor sokkal ducibb voltam, vele is rengeteg időt töltöttem, sokat sétáltunk és beszéltünk, rengeteg közös témánk volt, de mostanra ez is megváltozott, éppen csak köszönni jön be, és utána távozik is egy másik lány osztálytársam társaságában, és hasonlóan a többi osztályon kívüli barátommal is már csak inkább ismerősi viszonyban állunk.

A legjobb barátnőm, akivel 11 éve vagyunk barátságba sem áll mellettem, mikor az ilyen jellegű problémáimról beszélek neki, inkább témát vált, vagy nem figyel rám, ami azért is esik rosszul, mert pár hónapja még nem volt ilyen a helyzetünk, és mert ő a legjobb barátom, mégis ki az akinek ezeket elmondhatom, ha nem neki? Persze én gondolom mi változtathatta meg ennyire a barátságunkat; a cigi és az alkohol, ugyanis új barátok léptek be, akik rendszeresen fogyasztják ezeket, és próbáltak minket is bele vinni, engem nem sikerült, de a barátnőmet igen, elég sokszor nélkülem mennek el "szórakozni" a direkt olyan napokon amikor tudják, hogy nem érek rá, hogy ez lehessen a kifogásuk, hogy miért nem hívnak sosem. Nem értem őt, én el tudom fogadni, hogy mostantól ő is rá függött ezekre a dolgokra, akkor ő miért nem tudja elfogadni, hogy én pedig nem akarom ezt?

Nem értem pár hónap alatt mi történt, a személyiségem nem változott szerintem, azon kívül, hogy már képtelen vagyok mosolygós, kedves arccal az iskolában lenni.

Rengeteget gondolkozom ezen, és remélem, hogy csak én reagálom túl, és igazából ez csak egy átmeneti időszak a fejemben, mert sajnos én nagyon adok az emberek véleményére akarva vagy akaratlanul is.

Köszönöm szépen, hogy elolvastad a kis "regényem" ! <3

2022. okt. 26. 05:30
 1/5 anonim ***** válasza:
41%
Bocs, de ez számomra teljesen hihetetlen. te valami alternatív univerzumban élhetsz, mert én azt tapasztalom, hogy minél kövérebb vagyok, annál jobban leszarnak az emberek, a fogyással nő az érdeklődés és nem pedig csökken.
2022. okt. 26. 05:54
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Nem lehet, hogy túlzottan lefoglal a fogyó téma, túltolod a témát, esetleg beszűkültél ebbe és emiatt morzsolódnak le a barátok?
2022. okt. 26. 06:09
 3/5 anonim ***** válasza:
57%

Ja, ahogy 1-es írja, te tuti átszakadtál ide valami párhuzamos univerzumból. Így segítséget se tudunk nyújtani, mert nem tudjuk, hogy amottan nálatok mi megy. Vagy minden fordítva van? :D

Viccet félretéve, egyébként valószínűleg rossz párhuzamot vonsz. Itt valószínűleg pont nem az számít, hogy te fogyásban vagy. Nagyon rossz dologra fókuszálsz. Emberek úgy néz ki, elhidegülnek tőled, de 1000000000000000000000000%, hogy nem azért, mert fogysz. Ezt neked kell kiderítsd, miért mi lehet. A barátnőd esetében mondtad már, hogy másik társaságba keveredett és őket már jobban bírja. Van ilyen. 🤷 A barátok jönnek-mennek. Valószínűleg az osztálytársaid is hasonlóan vannak, megvan nekik a maguk kis társaságuk és egyszerűen csak azzal vannak el, illetve változnak ők is.

Úgyhogy szerintem abszolút rossz oldalról nézed a dolgokat. Az, hogy fogysz csak egy pozitív dolog és 1000000000000000000000000%, hogy ennek köze sincs ahhoz, amiért kerülni kezdtek téged. Derítsd ki, beszélj emberekkel, hogy mi a helyzet. 👍

2022. okt. 26. 06:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Rendben van, köszönöm a válaszokat!

Én nem úgy gondolom, hogy más univerzumba élnék, inkább csak ahogy írta a #3as rossz oldalról nézem a dolgokat, de én teljesen így éreztem, mert mire is tud az ember gondolni, ha más dolog nem változott rajta, szerintem hasonló esetben másban is ez merült volna fel legelőször.

2022. okt. 26. 08:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Én arra tudok még gondolni, hogy az - egyébként lenyűgöző mértékű - fogyásod kapcsán vágysz némi elismerésre, vagy arra számítottál, hogy az emberek jobban fognak kedvelni ha jobb alakod van, de ez úg ynéz ki nem történt meg és emiatt nagyobb benned a hiány.

Hogy kicsit érthetőbben írjam le:

Tegyük fel, hogy 6 egységnyi törődést kapsz a környezetedtől. Korábban te 8 egységre vágytál, tehát volt benned 2 egységnyi hiány.

A fogyás leterheli a gondolataidat, vágysz az elért sikerek elismerésére, nomeg arra, hogy a jobb testalkat miatt jobban kedveljenek az emberek, szóval az elismerésre való vágyad 8ról megnőtt 10 egységre. De a környezet továbbra is 6 egységet ad, sőt, esetleg az új emberek belépésével elkerült a fókusz rólad és már csak 5öt.

Azaz ha senki más nem is ávltozott, benned megnőtt az igény és ezáltal nagoybb hiányt élsz meg.

Most nyilván ez egy elég fura magyarázatnak hangzik, de maga a jelenség, hogy nehéz időszakban az ember több elismerésre vágyik, tlejesen létező dolog.

Megjegyzem, a barátnődnek ne mondogasd, hogy "elfogadom, hgoy te ráfüggtél ezekre a dolgokra" mert baromi sértő:D Az, hogy valaki bulizgat, az nem ráfüggés, bár tény, hgoy ezt a kimaradó kamaszok máshogy élik meg. Nyilván lesznek túlkapások, de nem kell úgy tenni, mintha az ördöggel paktáltak volna le.

2022. okt. 26. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!