Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy nem tűnik fel neki hogy...

Hogy nem tűnik fel neki hogy nincs egyensúlyban?

Figyelt kérdés
Egyik barátomat már 5-6x meghívtam kajálni, ebben nagyobb összegű kiadás is volt, ő viszont csak 2x hívott meg, ebből egyik egy ital volt és ezek sokkal kisebb összegek voltak. Tegnap elmentünk cukrászdába és megkérdezte(ezelőtt zsinórban 4x én hívtam meg), hogy hogy legyen az anyagi oldala, hogy meghívom vqgy felesben fizessük. Nyilván a felesre szavaztam. Nem értem, h miért csak az az opció hogy én hívhatom meg, ő pedig nem engem.

2022. okt. 25. 14:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
De ha a barátod, miért nem mondod el ezt így neki? Nem értem, mi hogy tudnánk segíteni.
2022. okt. 25. 14:16
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Azzal rontottad el, hogy ránevelted a meghívásokkal az ingyen kajákra. Ettől fogva mindig a sajátját fizesse mindenki, vagy el fog romlani ez a "barátság".
2022. okt. 25. 14:38
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt nem értem, ha a barátod, akkor miért nem mondod meg neki, hogy "figyu haver 5x meghívtalak, de ki számolja, most te jössz"

De legtisztább az, ha mindenki fizeti a magáét abból tuti nincs sértődés.

2022. okt. 25. 15:36
 4/17 DeMoR ***** válasza:
9%
Ha ténylegesen barátok vagytok, nincs ilyen számolgatás. Tán sajnálod a pénzt tőle? Azért ennyire nem kéne a fogadhoz verni a garast... Inkább erről vagy gondolkozz el, pontosan miért is várod el ezt másoktól toxikus módon, esetleg egy szakemberrel, aki segíthet ezen a "számolgatásos" énképen...
2022. okt. 25. 15:50
 5/17 anonim ***** válasza:
80%

#4 Már ne haragudj, de te normális vagy? :D

Az nem garasoskodás, hogy nem tetszik valakinek az élősködés.

És nyilván sajnálja a pénzt, miért kell ezt úgy írni, mintha szar-szemét-szar dolog lenne? Természetes, hogy nem a saját pénzéből akarja etetni a másikat. Mint ahogy a másiknak is feltehető a kérdés, hogy annyira sajnálja a pénzt, hogy inkább magát is meghívatja?

Eszem megáll milyen emberek vannak itt :D

2022. okt. 25. 16:02
 6/17 anonim ***** válasza:
51%
Ne trollkodj már utolsó
2022. okt. 25. 16:02
 7/17 anonim ***** válasza:
60%
Vagyis, 4-es, természetesen
2022. okt. 25. 16:03
 8/17 A kérdező kommentje:
Igen, pont azt akartam írni, amit az 5. válaszoló is, hogy az élősködés az nem toxikus jelleg? Illetve a barátom irányába is feltehető a kérdés, hogy annyira sajnálja a pénzt, hogy legalább 1x visszahívom? Illetve ha a saját pénzemből megy, kicsit jobban megérzem, mint az, akit én etetek
2022. okt. 25. 16:08
 9/17 anonim ***** válasza:
53%
És akkor továbbra is várom a választ, miért nem őt kérdezed, ha a barátod?
2022. okt. 25. 16:13
 10/17 DeMoR ***** válasza:
0%

4-es vagyok. (A fene tudja, látszik-e a nevem)

Szóval, ha én számon kérem, hogy ugyan miért viselkedik (a mai világban amúgy igen divatos) szociopata módon (tehát azért ad, hogy kapjon), akkor egy szemét alak vagyok, meg eszetek megáll, de ha valaki, pl.: 9-es, számonkéri ugyan miért szociálisan analfabéta, akkor egy remek válaszoló, csak mert kedvesen írt kérdést és nem konkrétan... Illetve az nem élősködés, ha egy haverodat, sőt barátodat meghívod... ha rossz ezt hallani, ha nem, attól még nem egy egészséges mentalis állapot ennyire ragaszkodni a pénzhez...

2022. okt. 25. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!