Mit tennél ha felfedeznél egy találmányt ami milliárdossá tehet?
"Profitibilitasrol nem írtam az vagy van vagy nincs."
. Ja, tényleg nem: "milliárdossá tehet"
Ha meg lejárt szabadalomról van szó, akkor csak growth hacking meg jól időzített piaci pozícionálás kérdése a profit maximalizálása, mert aztán csak idő kérdése, mikor lépnek fel mások is a piacon, és viszik az üzleti modellt, esetleg alakítanak ki még jobbat, és a Te terméket életciklusa elkezd hanyatlani. Én ilyenbe nem szívesen mennék bele.
Igen a tehet az feltételes mód.
Igen a közkincsekkel ez a helyzet, bárki hasznosíthatja. És a megtalálás pillanatában még abban sem lehetsz biztos hogy ezt nem történt még meg.
Az igaz a feltalált dolgokra is.
Ha mindenki úgy állna hozzá mint te Akkor fel se találtak volna semmit
"Igen a tehet az feltételes mód."
. Nem, a feltételes mód a "tenne" vagy a "tehetne". A "tehet" egy ható ige, mely lehetőséget jelöl, ahogy a "profitábilis" szóban az "ábilis" képző.
Nahát, milyen izgalmas másokat minden hülyeségből kioktatni... (NOT)
"Ha mindenki úgy állna hozzá mint te Akkor fel se találtak volna semmit"
. És neked ezzel mi a gondod? Csak azért tettél fel egy ilyen szándékosan homályos, mesterkélten megfogalmazott kérdést, hogy jót röhöghess azon, hogy mások nem értik a kérdésed, aztán ha ellőtted a patronokat, másokba beleköthess, személyeskedhess?
Ne menjünk bele, mi lenne, ha mindenki erre használná az oldalt...
Egyébként meg más találmányáról volt szó, nem az enyémről. Az enyém iránt elkötelezett lennék, ha tudnám, hogy értéket teremtettem.
" Csak azért tettél fel egy ilyen szándékosan homályos, mesterkélten megfogalmazott kérdést, "
Azért mert feltalálták a beszédet aminek a segítségével ha valakinek homályos valami akkor rákérdezhet.
Persze ehhez kell némi nyelvi továbbképzés mert a tehet is használhato feltételeshez. Attól hogy van más szó is erre még ez is használatos erre. Javaslom a tesz szó tanulmányozását is és akkor majd nem keversz vele össze vele másik szót
Ne bonyolítsd túl!
Te mit tennél?
Mélyen elgondolkodnék, hogy a találmányom előrébb viszi-e a világot, vagy inkább rombolja (akár környezetvédelmi értelemben).
Ha előrébb viszi, akkor tovább gondolkodnék, hogy mégis milyen területen, és miféle csapatra vagy háttérre lesz szükségem a továbbiakban.
Ha ezáltal sok pénz ömlene be hozzám, akkor konzultálnék a közgazdász párommal, hogy mi legyen. Az biztos, hogy valami alapítványt csinálnék.
De különösebben nem változtatnék a saját körülményeimen, szeretem a házunkat, és soha nem adnám fel ettől függetlenül a saját hivatásomat!
Inkább azon dolgoznék, hogy ne szálljak el saját magamtól a hű de nagy találmányom miatt - az ego nagyobb bukta tud lenni számomra, mint az anyagiak, ami meg sosem érdekelt igazán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!