Az ilyen debil anyukák mégis mit óhajtanak elérni azzal, hogy a gyerekre mindenféle kitalált allergiát aggatnak?
Jaj a kis Konsztantin-Teodor-Jakabka glutén allergiás, laktóz érzékeny, mogyoró allergiás, nem bírja ezt-azt-amazt mert érzékeny rá vagy allergiás, és így tovább.
És rendre kiderül, hogy dehogyis, hülyeség az egész, mert a gyerek semmire sem allergiás, sőt, még az orvos is mondta, de anyuka hajthatatlan.
Munkám során sok ilyennel találkoztam, anyum meg óvónő, és ő is csak a fejét fogja, hogy ennek mi értelme, holott az orvos meg mindenki az ellenkezőjét mondja.
Mesélte, hogy az egyik "jaj szegényem glutén allergiás, tilos minden amiben glutén van" gyereknek ugyanúgy semmi baja nincs, és amikor a mamája hozza el az óvodából, akkor nála ehet mindent, amit a hülye anyja nem enged.
Most nem arról beszélek, amikor a gyerek ténylegesen allergiás, vagy tényleg rosszul van valamitől, mert az természetesen megint más eset.
Unokatestvérem dietetikus, és ő is meséli, hogy rendre jönnek az ilyen anyukák az otthon felállított szuperbiztos diagnózissal, aztán ha vizsgálat kellene, hogy tényleg érzékeny/allergiás-e a gyerek, akkor meg megy a terelés, vagy ők már csináltak ilyet, de hát ott persze nem állapítottak meg semmit, de én az anyai ösztönömmel tudom, hogy az eredmény hamis.
Az ilyen anyukák mit akarnak ezzel elérni? Mire jó ez nekik, hogy
olyan diétára kényszerítik a gyereket, ami abszolút felesleges, ha nincs semmi baja? Mert ettől egészségesebb se lesz, pláne, hogy édességet azért engedik...
"Anyukád honnan tudja, hogy mit mondott az orvos a szülőknek?"
Az óvodának van külön gyerekorvosa, aki több óvodába jár heti rendszerességgel. Ha a gyereknek valami problémája van ilyen téren, akkor ő ad beutalót allergia vizsgálatra meg hasonlókra. És persze az óvónőket is tájékoztatják, ha olyan van, hogy figyelni kell XY-ra az étkezés miatt. Mivel a gyerek anyum csoportjába jár, így anyum is megkérdezte az orvost az oviban, aki mondta, hogy minden allergia teszt negatív így nem kell az étkezésre extra figyelmet szentelni.
Köszi a választ, hát érdekes titoktartás.
Amúgy engem is gyötrelmes módon meghajt a tej, hiába nem mutatja ki semmilyen teszt. Nem tudom hogy pontosan mi bajom van vele akkor, de a mosdóbeli részletek ecsetelése helyett én is csak annyit szoktam mondani hogy allergiás/érzékeny vagyok a tejre. Azt óhajtom elérni ezzel, hogy pl ebédnél a kollégáknak ne kelljen a székelési szokádaimról regélnem, hanem rövoden tudjuk le a témát.
Az ilyen szülők egyébként pl. az emelt csp, és hasonló juttatások miatt IS csinálják. :)
Nem sok pénz, de pl egy x %-os utazási kedvezmény pl nem is olyan rossz üzlet (a mai jegyárakat tekintve).
Talán kivetített Münchaunsen-szindróma. Sajnos erről nagyon keveset tud a nagyközönség.
A Münchausen by proxy a Münchausen-szindróma kivetített formája, amelytől elsősorban abban különbözik, hogy az érintett nem magát betegíti meg, illetve nem önnön állapotával, tüneteivel kapcsolatban hazudik az egészségügyi dolgozóknak, hanem egy hozzá közel álló személlyel kapcsolatban teszi ugyanezt. Ez a személy rendszerint egy gyerek, akit az érintett - az esetek döntő többségében az anya - ellát vagy gondoz. A szülőnek hagyományos értelemben vett betegségtudata nincs, tetteivel ugyanakkor teljes mértékben tisztában van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!