Metál és rock rajongók?
Ha szerinted a rock/goth/metál "fehér zene" akkor igen ajánlatos lenne utánaolvasni hogy hogy alakultak ki ezek a műfajok.
Sajnos vagy sem, fáj vagy sem, de a nagyvárosi, afro-amerikai zenészek nélkül konkrétan nem létezne rock zene. Más kérdés hogy a 70es/80as években ezt átvették a munkásosztálybeli fehérek, de ettől függetlenül elég érdekes elképzelés hogy fekete zenészek ne játszhassanak abban a műfajban amit pár generációval ezelőtt az őseik alapoztak meg, pusztán azért, mert manapság főleg fehérek kedvelik az ilyen zenéket.
Marhára nem érdekel, milyen bőrszínű az előadó.
Amúgy feketék nélkül nem létezne rock, szóval eleve értelmetlen az hogy "fehér zene"..
Mi ez a fasiszta tempó?
Miért ne csinálhatna AKÁRKI rock és metál zenét, ha ezt akarja csinálni? Nem is értem a kérdés létjogosultságát.
Kezdjük rögtön ott, hogy a rockzene kialakulásának legelső lépcsőfoka a blues, ragtime, amiket köztudottan afroamerikaiak találtak fel. Az afrikai népzene, a munkadalok, amiket a rabszolgák énekeltek az ültetvényeken és a spirituálék voltak a legnagyobb hatással ezen a területen. Később ebből alakult ki a jazz, amit szintén feketék játszottak először, aztán az alstílusai, mint a swing, boogie-woogie, melyek a rock and roll irányzat megszületését eredményezték.
Ergo, eleve hülye feltevés, hogy csak a fehéreké lenne a rockzene. Másrészt a feketék nélkül a rock, mint műfaj meg sem születhetett volna.
Pont az idegen kontinensről származó, európai fülnek ismeretlen ritmusok adtak új ízt a zenének, különben megragadtunk volna a Schönberg féle dodekafóniánál és az egyéb 20. századi kísérletezéseknél, mert addigra “elhasználódott” az összes megszokott harmóniamenet, zenei forma, és a szerzők sem igazán tudtak olyan forradalmi megoldásokkal előrukkolni, ami a nagyközönség számára is élvezhető.
nyilván nagyon érdekel :D
A Life of Agonyban ott van Mina Caputo, ő sem zavar, bár én alapvetően nagyon toleráns is vagyok.
Az, hogy fekete, fehér, akármi, meg végképp nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!