Szerintetek ez mennyire számít telefon függőségnek?
Amióta megjelentek ezek a kütyük az ember mindennapi használati eszközévé váltak.
Én csak most vettem okostelefont, nem azért mert annyira odavagyok érte, hanem mert sajnos sok mindent ezen tudok elintézni, az online tér világát éljük, már minden elektronikus úton megy. Na meg van rajta térkép, ami nagyon hasznos tud lenni.
De igen, egyértelmű függőséget okoz. Ezzel nem lehet vitatkozni. Rossz nézni mikor az utcán menet közben mindenki ezzel közlekedik, sok helyen nincs rá szükség.
Függőség, de szerintem manapság többségben vannak a telefonfüggő emberek, sajnos ha nem figyelek én is elkezdek függni attól a kis sz*rtól.
Nem a mi hibánk, a világ legnagyobb techcégei mind azon vannak évek óta, hogy függővé tegyenek mindenkit. Közösségi médiákon (tiktok, insta, facebook stb) folyamatosan kapjuk az értelmetlen szórakozást, az értesítéséket, a személyes igényeikre szabják az appok mit akarunk látni és mi fogja meg a figyelmünket, és azt tolja elénk. A cégeknek pszichológus osztályaik vannak akik tanulmányozzák, hogyan lehet még hatékonyabban a képernyőhöz láncolni minél több embert. De nekik sincs válaszuk arra ha egyszerűen nem nyitod meg.
Függőségnek függőség, de mit csináljon az ember?
Ha nem a telefont nyomkodná akkor csak nézne ki a fejéből mint régen mikor nem volt telefon, azzal sincs előrébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!