Mennyi esély van arra hogy megállnak miután valakit elütöttek?
Sötét és üres utcáról van szó. Az emberek már alszanak olyankor. Viszont ha valakit elütnének, szerintetek megállna?
Te megállnál?
Elvileg kötelező lenne máskülönben segitsegnyujtas elmulasztása. Az már egy más kérdés hogy van aki tapló módon nem tartja be, vagy lebukik vagy nem. Előbbi esetben természetesen szabadságvesztés.
Én mindenképpen megallnek hiszen nem csak törvény kötelez hanem az erkolcsosseg is.
Nagyon sokan nem állnának meg, ha biztosra tudnák, hogy nem volt szemtanú, vagy kamerafelvétel. Főleg, ha figyelmetlenség volt a baleset oka. Senki sem akar börtönbe menni 5-10, netalán még több évre egy akár egy másodpercen múlott hiba miatt. Ezért veszélyes az autózás.
Én naponta 120 km-t vezetek és látom, hogy mennyi baleset történhetne nap mint nap, ha a kettő közül az egyik fél nem lenne mindig körültekintőbb, hogy a másik fas*ságát korrigálja.
Ha csak azok lennének az utakon, akik minden hiba nélkül, mereven figyelik az utat és a környezetet akár órákon keresztül, minden figyelem lankadása nélkül, akkor szerintem az autósok max 20%-a lenne az utakon.
Fura ez, mert mondanám, hogy megállnék.
De volt olyan helyzet, hogy egy nagyjából általános alsós vagy még annyi se cigánygyerek látta hogy jövök, és direkt, teljesen tudatosan ilyen "beijesztésként" beugrott a kocsi elé.
Nem mentem gyorsan, mert 30-as körzet, e még annyival sem mentem, de még így is majdnem elütöttem, mert konkrétan majdnem a kocsinak ugrott.
Hát megmondom őszintén ott az első ideg után őszintén elgondolkoztam, hogy ha elütöttem volna, akkor biztos bevágom a csomagtartóba, aztán elásom valahol, mert hogy nem fogok egy ilyen kis putris miatt börtönbe menni az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!