Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan legyek életvidám?

Hogyan legyek életvidám?

Figyelt kérdés
Szerintetek lehet változtatni ilyen hozzáállást? Most inkább panaszkodós, mindenben-a-rosszat-látó vagyok, lehet fejlődni pozitivitásban? Szeretnék optimista, barátságos, nyitott és lendületes lenni.

2022. okt. 1. 15:28
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
A negatív megnyilvánulásaid előtt gondold át mit szabad kimondanod és mit nem!
2022. okt. 1. 15:36
 2/7 anonim ***** válasza:
36%
Nekem az ilyen emberekről a tunyacsáp jut eszembe a spongyabobból!
2022. okt. 1. 15:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem mindig mondom ki a negatív gondolataimat. De alapból úgy állok hozzá sok mindenhez, hogy ez-ezért, az-azért nem jó, nem lesz jó, minden nehéz, fárasztó, kilátástalan... stb. Magán a hozzáálláson hogyan tudnék változtatni? Pl kudarc élmény után nem önsajnálatba süllyedjek, hanem tudjak nevetni magamon.
2022. okt. 1. 15:39
 4/7 anonim ***** válasza:
20%

Gondolj arra, hogy a kudarcokból lehet tanulni. Vizsgáld meg, mit tanulhatsz belőle, hogy legközelebb ne kövesd el ugyanazt a hibát. Vagy nézd egy kicsit távolabbról, talán még viccesnek is tűnhet egy kívülálló szemével.

Ha pozitívan állsz hozzá a dolgokhoz, nagyobb esélyed van a sikerre. Ha már úgyis kell gondolkozni, miért ne gondolkoznál pozitívan.

Az élet úgyis olyan rövid, érezd jól magad, amíg itt vagy.

2022. okt. 1. 16:00
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Én is ilyen voltam, mígnem találtam egy tökjó önismereti csoportot, ahol sokmindenre megtanítottak.
2022. okt. 1. 17:41
 6/7 anonim ***** válasza:
26%

Mintha én írtam volna ki a kérdést…

A párom ilyen ember, ès csak csodálom, sőt sokszor nyomasztó is hogy én miért nem tudok olyan lenni ?!

ezt a választ itt hagyom, hogy majd vissza találjak és elolvassam a többi választ. 25n

2022. okt. 1. 17:50
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Sok oka lehet ennek, azt kellene feltárnod, miért lettél ilyen. Van, akit pusztán az esze tesz keserűbbé, de mindenki más.

Kiútnak a művészeteket javaslom. Egy szép vers, egy jó regény, elmélyült hallgatást igénylő zenék. A cél a megrendülés, a katarzis lenne, ami megtisztít és feloldoz, új nézőpontokat hoz. Még sírhatsz is. :)

Lényegében erre volna való a művészet. Szomorú, hogy ennyire le van szarva manapság ez a terület, miközben rengeteg ember mardossa magát belül, és sokuk számára a művészet, a katarzis élménye enyhítené az élet súlyát. Remekművek ezrei várják az embereket, de mindenki a telefonján lóg. :)

2022. okt. 30. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!