Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha nem vagy magabiztos az...

Ha nem vagy magabiztos az emberek miért kezdenek el feltételezni minden rosszat rólad?

Figyelt kérdés

Mi ez a magabiztosság megszállottság?

Olyan fárasztó mindig magabiztosan viselkedni.

2022. szept. 28. 13:24
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
52%
Én csak annyit mondok ha utál azért valaki amilyen vagyok hát tegye magát gyengíti vele nem engem jó szórakozást neki hozzá🤣
2022. szept. 28. 15:52
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, de mint kiveséztük, nincs olyan, hogy abszolút érték, mert mindenkinek vannak hiányosságai."

Igen, és? Erősségei is. A magabiztosság táptalaja pedig nyilván ez utóbbi.

"Akkor meg minek elvárni a magabiztosságot társadalmi, kulturális szinten, ha tudjuk, hogy az egész színjáték csupán és társadalmi státusz színlelés céljával történik az esetek többségében?"

Pont azért, mert többségében semmiféle színjáték nincs benne.

2022. szept. 28. 16:15
 23/33 A kérdező kommentje:

22

“ Igen, és? Erősségei is. A magabiztosság táptalaja pedig nyilván ez utóbbi.”

Ahá. Tehát a magabiztos ember csak erre fókuszál? Nincs benne szemernyi önkritika, esetleg alázat?

2022. szept. 28. 16:37
 24/33 anonim ***** válasza:

"Ahá. Tehát a magabiztos ember csak erre fókuszál? Nincs benne szemernyi önkritika, esetleg alázat?"

Miért ne lehetne? Semmiből, amit bármelyik kommentelő leírt idáig, nem következik ilyesmi.

2022. szept. 28. 17:10
 25/33 anonim ***** válasza:
Mert Mo.-n mindenki mindenkit lenéz, a gyengébbekbe meg szeretnek bele is rúgni.
2022. szept. 28. 20:45
 26/33 A kérdező kommentje:

25

Nem csak Magyarországon.

Az egész nyugati és nyugatin alapuló kultúrában az emberek a státuszt hajhásszák és egyre feljebb akarnak törni. És úgy vélik a magabiztossággal mások idulásból magasabb státuszt látnak majd beléjük, nagyobb tisztelettel fogják kezelni. A magabiztosságnak nem sok köze van manapság ahhoz, hogy ki mihez ért, inkább ahhoz van köze, hogy ki minek vagy kinek érzi magát, mit akar elérni a társadalmi hierarchiában.

Ezt láttam több országban is.

Ez lehet a liberalizmus/kapitalizmus eredménye, az erkölcs/egyház háttérbe szorulásának következménye, vagy más okok miatt is.

2022. szept. 29. 10:37
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilvánvalóan aki valami értéktelen szrdarabnak képzeli magát, annak senki se fog vágyni a társaságára."

De ez miért van? Kit érdekel, hogy mit gondolok magamról?

2022. okt. 12. 16:31
 28/33 anonim ***** válasza:

Hogyhogy kit érdekel? Nyilván azt, aki időt tölt veled.

Ha meg valakinek semmi pozitívumot nem jelent a veled töltött idő, sőt, ha egyenesen negatív élmény számára az ilyesmi, akkor nyilván nem lesz benne érdekelt.

2022. okt. 12. 16:35
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
De attól miért negatív élmény? Én ezt tényleg nem értem. Nem kedvelik azt, aki szerény?
2022. okt. 12. 16:39
 30/33 anonim ***** válasza:
52%
Hogy jön ide a szerénység? Eddig önutálatról volt szó.
2022. okt. 12. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!