Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tehetnék, hogy megtudjam...

Mit tehetnék, hogy megtudjam védeni a macit? Reménytelen vagyok?

Figyelt kérdés

Nekem van egy olyan problémám, hogy pszichológusnál eljátszottunk egy szituációt, amiben a pszichológus volt a bántalmazó, a maci én voltam bántalmazottként, és az volt a dolgom, hogy megvédjem a macit. De abszolút nem tudtam megvédeni. Ezért kaptam házinak, hogy játszam el magamban a szituációt, hogy megvédem a macit. De kb. A sírás jön rám, amint eszembe jut, hogy miket mondtak és megrekedek azon a szinten, hogy igazuk van, így nem tudom megvédeni a macit. Sírás kerülget, hogy ennyire pancser vagyok és nem tudom megvédeni a macit. Lehet reménytelen eset vagyok már?

Pszichológus szerint már az elejétől fogva kezelhető vagyok szerinte, mert nyitok az embertársaim felé.

De most tényleg olyan házit adott amire képtelennek érzem magam. Sírás kerülget.

2022. szept. 27. 11:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nem tetszik érteni.

Ha valaki odajön hozzám, és azt mondja, hogy hülye vagyok, akkor valósznűleg annyi lenne a válaszom, hogy "leszarom", mert ténylegesen nem érdekel, hogy a nyolcvanadik senki mit gondol.

Azért nem, mert tudom, hogy nincs igaza. Mert én tudok fejben 10 érvet felhozni, hogy miért is vagyok okos, ha elbizonytalanodnék. Ezeket nem mondjuk ki hangosan :D Viszont a kérdezőnek nincs meg ez a belső magabiztossága, ezt próbálják épp kiépíteni.

2022. szept. 29. 00:22
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

11, de akkor te nem érvekkel válaszolsz a támadásra, hanem önbizalommal. Oké, hogy az érveken alapul számodra, de nem azzal kontrázol rá a támadásra.

Értelek amúgy, csak szerintem így ez elég közvetett.

És egy hülye támadásra nem kell tudni felhozni semmilyen érvet, ha egyszer a másiknak semmi köze hozzá.

Pl ha a kollégám odajön hozzám, hogy "te most komolyan csalod a párodat? De f*sz vagy!" akkor is lehet, hogy igaza van, mert pl tényleg úgy van, de ettől még nem kell tudnom megvédenem azt az álláspontot, hogy jogos lenne a megcsalás. Egyszerűen nincs köze hozzá, tehát nem a támadás síkján mozog a történet, a válasz annyi, hogy "miközödhozzá?" és kész.

Egyébként nem csalom a páromat, ez csak egy példa volt. A kollégáimmal se szoktam találkozni:D

2022. szept. 29. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!