Magyarországon valóban vannak olyan emberek, akik nem hisznek a törvény általi bűnhődésben?
Egyik ismerősöm szerint Magyarországon még sok olyan ember van, aki nem hisz a törvény szerinti bűnhődésben, hanem mindent amolyan szemet szemért módszerrel akarnak megoldani. Például ha betörnek hozzájuk nem kihívják a rendőrséget, hanem jobb esetben csak félholtra verik az illetőt de könnyen lehet hogy halálra.
Ez igaz, hogy sokan még a "szemet szemért" elvben hisznek?
Csak hogy én is hozzak egy történetet, azon a településen, ahol fiatalabb koromban éltem, volt egy család. Két kislány, anyuka, nevelő apuka. A lányokat egészen kicsi koruk óta bántalmazták, a gyámhivatal is tudott róla, a védőnő is, illetve egyszer környezettanulmány is készült, a gyámhivatal kezdeményezésére.
A kisebbik lány nyaranta pár hétre el szokott menni a nagybátyja családjához nyaralni. Egyik ilyen alkalommal sírva könyörgött a nagybátyjának, hogy ne vigyék vissza a szüleihez, hát ők nem is vitték. A szülei erre feljelentették a lány nagybátyját emberrablás(!) miatt, a rendőrök kivonultak, és erőszakkal vitté vissza a lányt a bántalmazó szüleihez...
Amúgy elég a közlekedési esetekre gondolni:
Vegyük a csepeli gyilkos srácot.
Jogsi nélkül, piásan belerongyolt a BKV buszba, a csaja meghalt. Ugyanez a srác alig egy hónappal előtte száguldozott végig Csepelen, egy nem a saját tulajdonában álló kocsival, RENDŐRÖK ELŐL MENEKÜLVE. És többek között azért menekült mert már nem volt jogsija.
Miről beszélünk, amikor valaki úgy gyilkolhat, hogy korábban rendőrök elől menekült és randalírozott a városban? Mit keresett egyáltalán szabadon?
Alapból nem értem hogy történhet meg, hogy rendőrök elől menekülsz és az egészet megúszod egy ejnye-bejnyével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!