Akinek bejött a külföldi meló,meglett kint mindene,ès szuper fizetès,ház,autó,minden..Az mi a turóèrt jön vissza M.O. ra???🤔🤔🤔🤔 Mièrt jönnek egyesek vissza a sz@rba???
Hat kint sem egyszeru az elet, foleg beilleszkedes miatt, nincs kivel beszelgetni, stb.
Inkabb gyujtene lakasra penzt es aztan jonnek haza.
Azért jönnek haza mert:
1. Kimennek úgy hogy semmihez nem értenek (lásd haverjaim) és 12-14 órában, betanított gyári munkát végeztek éjszaka is, túlórával. Igaz jól kerestek de rájöttek, hogy ezt nem lehet hosszútávon bírni.
2. Aki egy fokkal okosabb annak van 2-3 szakmája, nyelvtudás és úgy megy ki dolgozni. Sokkal több pénzt keres mint itthon, mivel szálláson lakik igaz szarok a körülmények, de gyorsan lehet saját albit keresni ha 2-3 ember összefog így máris letud nyomni 2-3 évet, és lesz egy önerő a zsebében.
Itt a különbség a 2 ember típus között ahol az egyik szidja a külföldöt a másik nem.
De miért jönnek haza?
Az 1. példa azért mert belerokkan hogy egy utolsó csicska és nem keres annyit hogy megérje neki
2. példa meg azért mert neki alapból az volt a terve hogy összerakjon egy kis indulót mert itthon nem lehet ha évente 15-20%-ot inflálódik a forintod... szart sem ér a pénzed, viszont ha már van ingatlanod tudsz olyan munkát találni ami arra jó hogy megélj közben nem hagyod hátra a családod, barátaid.
A legjobb az ha van egy párod aki szintén ki akar menni és van kivel beszélgetned a hétköznapokban is kint, de véleményem szerint sokan azért panaszkodnak mert nem érezték kint jól magukat, nem tudtak szocializálódni és szeretnének annyit keresni mint ott, itthon is de emiatt itt maradnak és inkább itt maszekolnak.
Szerintem az aranyközépút az ha valaki H-P-ig mondjuk az osztrákoknál dolgozik, és hétvégén itthon tud lenni. Story vége.
Az én diplomás, külföldre ment ismerőseim közül mindkét család kisgyerekes. Egyik családfőt tanítani hívták ki egyetemre, a másik két szülőt pedig az itthoni leányvállalat helyezte ki. Utóbbiak könnyebben összehangolják a szabadnapjaikat, ezért haza tudnak járni az öreg szüleikhez akik nem szívesen mennének utánuk. Az egyetemi oktatónál pont az a helyzet, hogy költöztetnék ki magukhoz a szülőket is de még gyűjtögetik a rávalót. A szülők hiánya tehát itt a visszahúzó erő, ellenérvként pedig ott van az 1) szakmai kihívás 2) gyerekek oktatása. Mert merőben más mentalitásúnak írják le a munkahelyi és iskolai közeget is. Ilyet találni szerintem is nagy szerencse, nem is csoda, ha egyszer rálelnek utána nehezen eresztenék. De tapasztalataim szerint létezik mindkettő Mo.-n is, meg úgy unblock javul vagy romlik pl. a munkaerő cserélődésével.
Ismerősként vannak még akkor testvérek és az ő baráti körük akik CNC-vel dolgoznak kint, egy csapat villanyszerelő 50-es férfi és egy házaspár akik a turizmusból akarják félretenni az itthoni ház árát. Ők nincsenek egyedül, a nagyobb családhoz, otthon maradt barátokhoz mégis hazavágynak.
Szerintem ezt egyéni szinten úgyis lebokszolják magukban. Aztán meg nem érdemes pálcát törni felettük, akármit döntsenek. Kérdező, a te viszonyulásodat a témához szerintem meg a saját külföldi létről szerzett tapasztalataid szabják meg. Ha mennél vagy bármilyen szinten jobbat remélsz tőle, hajrá. Ha maradnál mert NEKED ez érződik jónak, még élhetőnek, akkor már nem a "szarban" ülsz. Felesleges megkérdőjelezned a döntéseidet vagy kisebbségérzettel lenned magad iránt a "Nyugatra" kiment honfitársak láttán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!