Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akinek bejött a külföldi...

Akinek bejött a külföldi meló,meglett kint mindene,ès szuper fizetès,ház,autó,minden..Az mi a turóèrt jön vissza M.O. ra???🤔🤔🤔🤔 Mièrt jönnek egyesek vissza a sz@rba???

Figyelt kérdés
Ismerek jópár olyan embert,aki èveket,vagy hónapokat dolgozott kint Ausztriában,Nèmetországban,Svájcban,Angliában. Meglett mindene. Autó,ház,család,szuper fizetès munkahely,Stb. Szóval minden jó,szuper. Bejött neki a főnyeremèny,vagy ahogyan szokták mondani. Megfogta az Isten lábát. Aztán egyszer csak Hazajön Magyarországra,ès egyfojtában arról beszèl hogy neki milyen jó volt kint Londonban,Madridban,Bècsben,Stb Volt neki álom munkahely,fizetès,ház,autó,család. Aztán mègis csak úgy döntött,hogy haza jön M.O.-ra. Ja,persze honvágya van. Meg egyèbb duma. Ezzel semmi baj nincs.De akkor mièrt panaszkodik mint a fürdős qrva,mièrt köpköd folyton Magyarországra? Mièrt jött vissza,ide,ha mondjuk Bècsben annyira jó volt? Ha meg vissza jött a szavaival ebbe a pöcegödörbe,akkor meg ne panaszkodjon,meg ne nyomja a rizsát,hogy kint mennyi minden jobb,szebb,Stb. Egyszerűen nem èrtem az ilyen emberek logikáját! Ha valaki ennyire hülye,hogy kint császári èlete volt,ja persze ha mèg családja sincs itthon,se lakás,hajlèktalan...Akkor mièrt jött vissza a kakiba???🤔🤔🤔 Volt munkahelyem ahol csomó ilyen birka volt. Meg ismertem egy hajlèktalant,aki csábitani akart hogy menjek vele ki koldulni Bècsbe,mert ott mennyire jó minden. Èn mindig csak azt kèrdezem. "De ha annyira jó volt kint,megvolt mindened,király módon èltèl,mègis mia túrónak jöttèl vissza,a sz@rba??? Ha itt vagy,akkor mièrt panaszkodsz folyton,ès köpködsz?" Erre az illető "Bármikór vissza tudok menni" Na,hát akkor meg ki,vagy mi a fene tart vissza??? 🤔🤔🤔🤔 Vagy vannak emberek akik ennyire seggfejek??? Vagy szimplán buták,birkák,balekok. Nem is tudok mit mondani az ilyenre.
2022. szept. 23. 10:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Az én barátaim közül aki hazament, az alapból csak átmenetileg tervezte a külföldi életet. Hiányzott a családjuk, barátaik, a megszokott közeg, tehát mondhatni honvágyból költöztek vissza. Van, aki megbánta és azóta megint külföldön van, van, aki nem.
2022. szept. 23. 10:54
 12/23 A kérdező kommentje:
10/11-es. Találkoztam ilyen panaszkodó emberekkel. Ès igen,meg kèrdeztem őket,hogy ha annyira jó volt kint,akkor mia fenènek jöttek haza? Vagy ha ki akar menni,vissza akar menni,ki vagy mi tartja mèg vissza hogy mèg mindig itt szomorodik. Na,de...Mèg idáig egytől sem kaptam logikus választ. Volt egy hajlèktalan,aki mindig azzal jött hogy neki milyen jó volt kint Bècsben koldulni. Erre meg kèrdeztem tőle,minek is jött haza? Erre nem tudott logikus választ adni. Ja,akkor mièrt nem megy vissza Bècsbe??? Erre a válasz.. Nincs mèg kèsz az útlevele.😂😂😂 Na ezen szakadtam. 2016-ban már a szemèlyit sem kèrik,sőt 2007-óta mióta van a sengeni övezet,már a Határőrsèget össze vonták a Rendőrsèggel. Szóval simán ki,vagy be lehet jönni. Na,akkor???
2022. szept. 23. 11:41
 13/23 anonim ***** válasza:

Hat kint sem egyszeru az elet, foleg beilleszkedes miatt, nincs kivel beszelgetni, stb.

Inkabb gyujtene lakasra penzt es aztan jonnek haza.

2022. szept. 23. 12:37
 14/23 anonim ***** válasza:
96%
Szét ne robbanj már az idegtől.
2022. szept. 23. 12:38
 15/23 anonim ***** válasza:
Max azok elnek jol akiknek van diplomajuk es perfektul megy az idegen nyelv
2022. szept. 23. 12:38
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb próbáld meg, hogy nem a hajléktalanokkal készítesz mélyinterjút a külföldi lét rejtelmeiről.
2022. szept. 23. 15:05
 17/23 A kérdező kommentje:
14/16-os válasz îró. Tök nyugodt vagyok,egyáltalán nem vagyok ideges!😁😁😁😏😏😏 Nem csak hajlèktalanokkal beszèlgettem a külföldön èlèsről. Amint a nyelvtudás az bizony fontos! Minimum Angol/ Nèmet nyelv. A diploma nem tudom mennyire számît,de gondolom ott is előny ha nem kuli munkát akar valaki vègezni. De olyan sokan mondták már nekem,hogy a szomszèdos Ausztriában egy utcaseprő úgy èl mint egy császár. Meg hogy ott a minimálbèr majdnem egy millio forintnak megfelelő euro. Ha ott is csak a diplomások kapnak tisztessèges munkát,meg fizetèst,akkor mièrt megy itthon a propaganda,hogy kint mèg csövesnek is jobb,mint itt dolgozni? Vagy inkább jobb ha az ilyen süket dumákat megsem hallom. Mert ott sincs kolbászból a keritès. Nekem kèt OKJ Szakmunkás Bizonyîtványom van,Suliban sajnos nem tanîtottak idegen nyelvet,fel mentettek belőle mert állîtólag diszlexiás voltam. Köcsög iskola!😡 De bezzeg a havi 45.000-forintos tandîjat azt be szedtèk! Most ezèrt szopok.🙄
2022. szept. 24. 09:17
 18/23 anonim ***** válasza:
Igazán derék proli stílusod van amúgy.
2022. szept. 24. 10:15
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért jönnek haza mert:

1. Kimennek úgy hogy semmihez nem értenek (lásd haverjaim) és 12-14 órában, betanított gyári munkát végeztek éjszaka is, túlórával. Igaz jól kerestek de rájöttek, hogy ezt nem lehet hosszútávon bírni.

2. Aki egy fokkal okosabb annak van 2-3 szakmája, nyelvtudás és úgy megy ki dolgozni. Sokkal több pénzt keres mint itthon, mivel szálláson lakik igaz szarok a körülmények, de gyorsan lehet saját albit keresni ha 2-3 ember összefog így máris letud nyomni 2-3 évet, és lesz egy önerő a zsebében.

Itt a különbség a 2 ember típus között ahol az egyik szidja a külföldöt a másik nem.

De miért jönnek haza?

Az 1. példa azért mert belerokkan hogy egy utolsó csicska és nem keres annyit hogy megérje neki

2. példa meg azért mert neki alapból az volt a terve hogy összerakjon egy kis indulót mert itthon nem lehet ha évente 15-20%-ot inflálódik a forintod... szart sem ér a pénzed, viszont ha már van ingatlanod tudsz olyan munkát találni ami arra jó hogy megélj közben nem hagyod hátra a családod, barátaid.

A legjobb az ha van egy párod aki szintén ki akar menni és van kivel beszélgetned a hétköznapokban is kint, de véleményem szerint sokan azért panaszkodnak mert nem érezték kint jól magukat, nem tudtak szocializálódni és szeretnének annyit keresni mint ott, itthon is de emiatt itt maradnak és inkább itt maszekolnak.

Szerintem az aranyközépút az ha valaki H-P-ig mondjuk az osztrákoknál dolgozik, és hétvégén itthon tud lenni. Story vége.

2022. szept. 25. 14:29
 20/23 anonim válasza:
100%

Az én diplomás, külföldre ment ismerőseim közül mindkét család kisgyerekes. Egyik családfőt tanítani hívták ki egyetemre, a másik két szülőt pedig az itthoni leányvállalat helyezte ki. Utóbbiak könnyebben összehangolják a szabadnapjaikat, ezért haza tudnak járni az öreg szüleikhez akik nem szívesen mennének utánuk. Az egyetemi oktatónál pont az a helyzet, hogy költöztetnék ki magukhoz a szülőket is de még gyűjtögetik a rávalót. A szülők hiánya tehát itt a visszahúzó erő, ellenérvként pedig ott van az 1) szakmai kihívás 2) gyerekek oktatása. Mert merőben más mentalitásúnak írják le a munkahelyi és iskolai közeget is. Ilyet találni szerintem is nagy szerencse, nem is csoda, ha egyszer rálelnek utána nehezen eresztenék. De tapasztalataim szerint létezik mindkettő Mo.-n is, meg úgy unblock javul vagy romlik pl. a munkaerő cserélődésével.

Ismerősként vannak még akkor testvérek és az ő baráti körük akik CNC-vel dolgoznak kint, egy csapat villanyszerelő 50-es férfi és egy házaspár akik a turizmusból akarják félretenni az itthoni ház árát. Ők nincsenek egyedül, a nagyobb családhoz, otthon maradt barátokhoz mégis hazavágynak.

Szerintem ezt egyéni szinten úgyis lebokszolják magukban. Aztán meg nem érdemes pálcát törni felettük, akármit döntsenek. Kérdező, a te viszonyulásodat a témához szerintem meg a saját külföldi létről szerzett tapasztalataid szabják meg. Ha mennél vagy bármilyen szinten jobbat remélsz tőle, hajrá. Ha maradnál mert NEKED ez érződik jónak, még élhetőnek, akkor már nem a "szarban" ülsz. Felesleges megkérdőjelezned a döntéseidet vagy kisebbségérzettel lenned magad iránt a "Nyugatra" kiment honfitársak láttán.

2022. szept. 26. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!