Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy északi kultúrához képest...

Egy északi kultúrához képest a magyar valóban buta ,primitív?

Figyelt kérdés
Egy 13 éve itt élő svéd nyugdíjas ismerősöm őszinte vallomása szerint a magyarok,egy primitív,ostoba nép,a romák meg még inkább. Szerinte sokat panaszkodunk,nagy pofájúak vagyunk,nem vagyunk kitartóak,túl harsányak,primitívek,igénytelenek vagyunk magunkkal szemben.Nincs összetartás,egymás ellenségei vagyunk,rosszindulatúak,hazugok. Szerinte ezek miatt tart itt az ország ahol.Ő itt elvan a maga kis világába nyugdíjasként jól él,nem törődik az itt élőkkel.
2022. szept. 21. 21:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%
Én svédeket nem igen ismerek, svéd-fétises magyar bölcsészlányokat viszont igen. Ők is ugyanezt tolják mint ez a néni. Náluk arrogánsabb, tenyérbemászó picsákkal sem találkoztam mondjuk. Büszkén lenéznek mindent, ami magyar. Én sem vagyok egy nemzeti érzelmű valaki, de ez pontagyú gyűlölködés a saját népeddel és kultúráddal szemben azért egészen gyomorforgató.
2022. szept. 22. 09:31
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván mindenhol van mindenféle ember. De igen, szerintem általánosságban tényleg egy megkeseredett, egymást utáló, irigy nép vagyunk. Az, hogy az oktatásunk bazi gyenge, szintén tény.

A svédek nem tudom milyenek, nem voltam ott, azt tudom, hogy az oktatásuk a finneké mellett a legerősebbek között van.

Van egy fiatal svéd csaj ismerősöm, ő azt mondta, hogy Bp-en ha elmegy szórakozni, a pasik normálisabbak mint ott. Azt mondta ott a fiatalok egyáltalán nem tudnak mérteket tartani, csatak részegre isszák magukat, és ettől bunkók lesznek, zaklatják a lányokat, nem is jár el ott táncolni, nálunk meg simán. De hozzáteszem, ő is csak Bp-et ismerte. Lehet egy borsodi késdobáló után már nem lenne ilyen lelkes. Csak ebből gondolom, hogy azért ott is vannak problémák.

Azért is nehéz Mo-ról ilyen általánosságban beszelni, mert nagyon megosztott ország vagyunk, hatalmas a társadalmi olló. De rendszerint minden jólétet, boldogságot, nyitottságot, pozitív dolgot vizsgáló kutatásban utolsókként jövünk ki az Eu-s országok közül. Szóval azért van benne valami, hogy általánosságban elég nyomik vagyunk.

2022. szept. 22. 12:59
 13/13 anonim ***** válasza:
Örkény István: Gli ungheresi
2022. szept. 23. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!