Meddig fiatal az ember?
6 nap múlva 42 éves leszek, bár sokan 30 körülinek néznek. Mostanában sokat gondolkoztam azon, hogy meddig fiatal valaki, főleg azért, mert kb 12 éve, amióta betöltöttem a 30-at, nagyjából ugyanazt gondolom a koromról. Még fiatalnak érzem magam, de kimondva már sok az éveim száma.
Nagyjából 4 szakasza van az ember életének.
1. Gyermek
2. Fiatal felnőtt
3. Középkorú
4. Idős
Az első kettő között van hivatalos korhatár, a nagykorúság. Onnantól már felnőtt az ember, de még fiatal.
A másik kettő között is van ilyen korhatár, a nyugdíjkorhatár. Onnantól már nem középkorú az ember, hanem idős.
De a második és harmadik szakasz, a fiatal felnőtt és a középkorú között nem tudok ilyen hivatalos korhatárt. Szerintetek hol van a határ és miért ott?
59-esnek teljesen igaza van. De te csak keresd a szakembereket vagy mit irtal. Minek a jozan paraszti esz, ha teletomheted masok zsebet.
55.
“Mialatt ott a rengeteg kaja, ami amúgy közel 100%-ban szénhidrát, fehérje és zsír és még lehetne sorolni az újkeletű problémákat.“
Ertelmetlen az egesz mondat. (Taplalkozastudomanyt tanulok, bocsi…) Rostra gondolsz? Egyed akkor a rostot, amit az emberi szervezet meg se tud emeszteni, nem veletlenul. Orszagomat egy kis eszert. En le is iratkozok errol a kerdesrol, innentol nem kovetem tovabb.
Szerintem sokmindenen múlik.
Vannak kortalan emberek.
Amúgy az az èrdekes hogy fejben olyan 28èves korban leragad az ember.
A másik pedig az hogy magát nem látja senki úgy olyan idősnek a tükörben mint amennyire valójában az.
Az agy elmenti állandó önkèpnek a főbb arcvonásokat a többit pedig az agy megpróbálja behejettesíteni a fiatal kori emlèkkel.
Èn is 40 körülire öregedtem a fene vigye el!
Nem látom magam öregnek ès a hozzám hasonó korúakat sem.
De mikor látok egy gyönyörű fiatal 18 èves lányt 2 dologot jegyzek meg magamba.
Első az hogy fú de k.jól nèz ki. A második megállapítás hogy tűl gyerek arca van. Pedig nem neki van gyerek arca ,èn vagyok idős.
Így oldja meg az agyunk ezt a kor tèmát.
Èrdekess..
Amikor kiírtad, nem hozott fel vagy 50 hasonló kérdést, hogy már fent van?
XD
60 vagyok most. Saját életemet áttekintve a következő szakaszokra osztanám:
1. Gyermek 0-18
2. Fiatal felnőtt 18-30
3. Fiatalabb középkorú 30-40
4. Középkorú 40-60
5. Aktív idős 60-70
6. Idős 70+
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!