Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy ember értelmezési képesség...

Egy ember értelmezési képessége hogyan fejlődhet vissza ennyire?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, anno informatikai végzettséget szerzett, de mivel a család anyagi helyzete engedte így soha nem is dolgozott benne, hanem otthon ül már évtizedek óta a tévé előtt, se munka se társasági élet.

Ahogy említettem régen informatikai végzettséget szerzett, de az évtizedek alatt annyira felejtett dolgokat (és szerintem az értelmező képessége is sokat romlott) hogy egy alapszintű szituációt nem tud megoldani számítógépen, például ha egy program feldobna egy "ha 1+1 az 2 akkor nyomd meg a piros gombot" szöveget egyszerűen nem tudná mit kell megnyomni mit kell csinálni.

Ilyen szituáció alapján kijelenthető, hogy az értelmező képessége súlyosan romlott nem csak a végzettségéhez képest de egy átlag emberhez képest is?

2022. szept. 18. 09:42
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Ha valaki évtizedekig nem csinál valamit, elfelejtheti. Ettől még nem hülye. Fel kéne frissíteni a tudását.
2022. szept. 18. 09:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az alapján hogy "van egy ismerősöm, aki...", szerintem semmi nem jelenthető ki. Gondolom nem ülsz ott mellette egész nap, hovatovább, azt is meg merném kockáztatni hogy az információid nagy százaléka másodkézből származik.
2022. szept. 18. 09:55
 3/9 Somló Volán Zrt. ***** válasza:
100%
Nem akarok hülyeséget mondani, de hogyha tényleg sosem dolgozott a szakmájában és évtizedek óta se munka, se semmi, akkor szerintem az lehet a baj, hogy amiket megtanult ez alatt az idő alatt elfelejtette, mert sose használta őket. Az emberi agy úgy működik, hogy amit nem használsz az automatikusan törlődik belőle. Ha tényleg nem tudná, hogy az 1+1=2 példát megoldani akkor szerintem kimondhatjuk, hogy az értelmezőképessége is romlott, mert ez alap műveltség, ez már súlyos szerintem.
2022. szept. 18. 09:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Sosem foglalkozott vele komolyan, igy nem csoda hogy mar nem tudja semmit.
2022. szept. 18. 10:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az 1# jó írja, e mellett az is fontos, hogy ki tanította, és milyen humán környezetben kellene teljesíteni. Annak idején, a '90-es évek végén volt egy tanárom, aki infót tanított, de olyan stílusban tette ezt, mintha ő lenne az Atyaúristen... Na, az ilyen mellett valóban azt is el tudja felejteni az ember, hogy fiú-e, vagy lány? Az infósok nagy része még ma is ilyen...
2022. szept. 18. 10:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha valamivel soha nem foglalkozol, akkor az nyilván kiesik. Az is tény, hogy ha valaki kiesik a mindennapi pörgésből, attól be tud szűkülni a gondolkodása. ÉS egyszerűen idővel sokkal kevésbé lesz az agyunk fogékony az újdonságra.

Ha csak megnézem milyen széleskörűen érdekeltek a dolgok gyerekként, ahhoz képest most hajlamos vagyok egész nap a gép előtt ülve gyakorizni. Ez is egy visszafejlődés.

2022. szept. 18. 14:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

10 vagy 20 éve az informatika teljesen más volt mint ma.

Ha emlékezne is mindenre, akkor se menne vele semmire.

2022. szept. 18. 23:10
 8/9 Senior Séf ***** válasza:
Amit nem használsz, az elsatnyul, kérdező. Legyen szó izomról, érzelmi életről, vagy értelmi képességről. Így van berendezve a világ, evolúció bácsi így oldja meg, hogy csak az aktívak (tehát hasznosak) maradjank talpon.
2022. szept. 19. 17:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, az első bekezdéseddel meg is adtad magadnak a választ.
2022. okt. 15. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!