Miért találkozok mindig ilyen rászorulókkal?
Gyakran járok be Debrecenbe és mindig "el kap" engem egy hölgy. Többször is megtörtént ez már. Nem arról van szó, hogy nem adok vagy hogy én fukar vagyok, nem shoppingolni mentem be se semmi olyasmi. Már többször is adtam rászorulónak pénzt.
Ez az eset amiről mesélni fogok pár hónapja történt, IFI táborra mentem és ugye ez egy hetes volt és akkor majdnem mindennap be mentem Debrecenbe.
Ezeken a napokon többször is összetalálkoztam a hölggyel.
Legelső találkozásnál kb így történt az eset:
Leszáltam a buszról és indultam el a tábor felé nem volt nálam sok pénz se,csak annyi, hogy tábor után haza tudjak majd menni még a helyi buszokat sem használtam.
Odajött hozzám és egy bókkal nyitotta a beszélgetést utána kért pénzt tőlem meg mondta nekem a sztorit ami mindig más volt nem lepődtem meg se semmi, hogy na most mást mondd. El mondtam neki udvariasan, hogy nincsen nálam sok pénz csak annyim van hogy haza tudjak menni de azért megnézem a zsebemben volt egy 200as oda adtam neki aztán meg áldott meg ilyesmi.
Jött a következő eset a héten a nő egyáltalán nem emlékezett rám pedig felismerhető voltam. A lépcsőre le ültem néztem az időt, hogy mikor kezdjek el gyalogolni a tábor helyszín felé. Majd jött a hölgy egy férfi barátjával akivel éppen hangosan számolták hogy ki mennyi pénzt tudott össze szedni, 5ezret szedtek össze mert ugye hallotam nem csendesben beszélték ezt meg. A férfi el ment a nő jött hozzám ismét, másik kamu sztorival már meg sem akartam hallgatni nm volt nálam semmi pénz szintén el mondtam neki, hogy nincsen nálam semmi pénz majd sétált felfel a lépcsőn mögöttem széjjel átkozott meg olyanokat mondott, hogy:"Tudtam hogy ezt fogod mondani te is, te undorító féreg" meg hasonló még jó, hogy nem köpött le utánam miközben sétált fel én annyira elszégyeltem magam. Pedig nem is kellett volna nem vagyok köteles adni főleg, hogy nincsen miből és, tudom is hogy nem jó helyre menne a pénz amit adok rendszeresen láttam mindig ugyan azt csinálta csak akkor nem engem szólított le.
Veletek is történt már hasonló dolog? Szívesen elolvasom kíváncsi vagyok.
“ Nem bánja, nem nagyon használom előttük”
Elég ha leállsz velük trécselni, az egyikük mögéd áll, lefog míg a másik pillanatok alatt átkutat és elvesz mindent…
Velem megtörtént, pedig nem egy kiscsaj vagyok, hanem egy drabális állat :) nem szabad leállni velük hallgatni a sztoriukat.
A Miskolci Egyetemre jártam 4 évig,busszal. A búza téren szinte mindig tarháltak volna tőlem. Elég cifra rákos jó kívánságokat kaptam.
Egyszer volt csak, hogy adakozó kedvem volt, adtam volna 200ft-ot, de arrébb húzott engem egy ott várakozó pasi. Nehogy adni merjek mert rámszállnak. Azt mondta a csövesnek hogy ő a nagyapám, és nem engedi hogy adjak, húzzon a rákba. 😂
16- igen a te matekod alapán 100kocsit kell visszatolni, viszont ha szenvedő fejjel hozàteszed, hogy amúgy ételre gyűjtesz, vagy ha kinézed valakiből akkor éppen piára, 5ből 1 ember még a kezedbe is nyom egy valag aprót, sőt sokan még örülnek is és hozzáteszik vicceskedve:
Legalább nem húzza a gatyámat a pénztárca...
Átlagosan egy 30-40kocsi visszatolása után már a pénzemnél voltam.
És mint mondtam hajléktalanokra maffia épül, hiába koldulnak ők akármennyit, nem fognak kastélyt venni, mert elveszik tőlük nap végén... ha n. Adod agyon vernek, vagy van olyan aki konkrétan eltűnik...
Az olyanokat mjnt én, aki próbál mindenből kimaradni, próbálod a hajlékonyszállás sarkában meghúzni magad balhé nélkül, rengetegszer kirabolnak álmodban... örökké vigyáznod kell épp miből iszol, miből eszel, mert simán be Gináznak...
És minden nap koldulni sem tudsz, ugyanis mentálisan rohadtul megterhelő dolog. Mert az 5ből 4 ember nem aprót fog a kezedbe nyomni, hanem még beléd is rúg, van aki szó szerint, van aki átvitt értelemben.
És igen egy közepes város főterén a legtöbben 500ast meg 1000rest adnak ha jó a sztorid és hitelesnek tűnsz, öreg nyugdíjas nénikék akik max kikeresnek 30forintokat hogy vegyél egy zsemlyét aranyoskám... egy idő után megtanulod kihez érdemes odamenni, kihez nem... nameg az arcok is belédrögzülnek, vannak akik iskolából munkából igyanabban az időpontban mennek haza, ha mindig ugyanott taálkoztok, van aki már előre készül és nyújtja az aprót, kaját... mert sajnál és sokkal empatikusabb mint a többi ember...
Volt olyan középkorú hölgy, aki a fehérvári skála előtt minden nap 16:20kor megjelent és fizetett egy hamburgert a helyi büfében, plusz mindig volt pár jó szava, és ha látta rajtam, hogy tényleg nem iszom jól öltözött vagyok mert épp nem loptak el mindenem, akkor még a kezembe is nyomott heti 1* 1-1 5000rest segítségül...
Vannak ilyn empatikus emberek, meg lehet őket találni és a segítségükkel ki lehet mászni bármilyen gödörből, nekem azért tartott 2 évet, mert kb 1.5 év volt míg belatanultam, hogyan lehet ezt eredményesen csinálni, után fél év alatt lazán kimásztam belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!