Nincs bajom a nevemmel, de nem tetszik, hogy léteznek mások is, akiket így hívnak. Megváltoztassam?
Figyelt kérdés
Sem a keresztnevem, sem a vezetéknevem nem tartozik a leggyakoribbak közé, ebből a kombinációból pedig csak néhány van, de akkor sem tetszik, mert olyannak hat, mint aki egy a sok közül, nem pedig olyan színben tüntet fel, hogy mindannyian egyediek vagyunk, minden egyén más. Én különösen szeretek egyéniség lenni. De a szüleim adtak egy nevet, és ezt viszont nem szeretném megtagadni. Azt sem szeretném, hogy a társadalom emiatt furán nézzen rám, hogy átneveztem magam valami teljesen másra. És a sok papírmunka, dokumentáció, bonyodalom sem hiányzik a hivatalos iratokat illetően.
Így az érdekek ütköznek egymással. Ti hogyan vélekedtek, mi lenne helyes?
2022. szept. 11. 12:03
11/14 anonim válasza:
Én nem tulajdonítok olyan nagy jelentőséget a nevemnek, hogy emiatt hosszadalmas hercehurcát csináljak a névváltoztatással, okmánycserékkel. Sosem venném fel egy esküvő során sem a másik nevét, nem tartom fontosnak. Nekem egyedi nevem van, nincs több belőle, de nem érzem úgy, hogy emiatt bármivel is előrébb lennék. Más lenne, ha Kiss/Horváth stb lennék, az már lehet engem is zavarna.
12/14 anonim válasza:
Szerencsére az én nevemből csak egy van
Bruce Willis
13/14 anonim válasza:
Ha Kiss/Kis/Nagy/Horváth/Tóth/Kovács/Szabó/Varga/Oláh nevek közül viseled az egyiket, akkor megértem, hogy zavar, hogy a fél ország ezek valamelyikével rendelkezik.
14/14 hosszúhajú válasza:
a rettenetesen ritka neveket általában nem csodálattal nézzük. akkor legyél skolasztika vagy brünhilda. inkább vegyél fel egy második keresztnevet - hátha idővel megbánod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!